ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑΙ στην Ευρωζώνη......ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση

     
  ( Δημοσιεύθηκε πριν 4 χρόνια)

    Μέσα στην παγκόσμιο οικονομική κρίση (που δεν γνωρίζουμε απόλυτα εάν  είναι πραγματική ή όχι...) η Ευρωζώνη και ευρύτερα η Ε.Ε , διέρχονται ευκρινώς  ενδογενή κρίση αξιών γιατί εκείνοι , που μπορούν να την οδηγήσουν στην πραγματική ένωση , έχουν προτάξει το ίδιον συμφέρον και την ιδιοτέλεια.

   Όλοι οι Λαοί της Ευρώπης ,  χωρίς σκοπιμότητες και κερδοσκοπικούς στόχους ,  πρέπει να ενωθούν αληθινά και να καταστήσουν την ήπειρο ΕΥΡΩΠΗ , ένα σύνολο κρατών ,  όπου θα πρυτανεύουν οι αναλλοίωτες αξίες  της ΕΙΡΗΝΗΣ  της ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ  της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  και της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...

Η Ευρώπη του παγκόσμιου πολιτισμού ...από το βάθος των αιώνων  που πέρασαν ...
Η Ευρώπη των γραμμάτων και των τεχνών ...
Η Ευρώπη των επιστημών και των ανακαλύψεων ...
Η Ευρώπη της ελευθερίας του λόγου...
Η Ευρώπη του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας...
Πρέπει να εμπεδώσει τις "Θεμελιώδεις Θέσεις" , οι οποίες θα δώσουν την υψίστη πνοή και ισχυροποίηση , είναι δηλαδή αυτά που πρέπει να ασπαστούν , μεγάλοι και μικροί , ανεπτυγμένοι και όχι , ισχυροί και ασθενείς , βόρειοι και νότιοι και τα οποία  πρέπει να επιδράσουν  στον "ψυχισμό "κυρίως των ηγητόρων και κάθε Ευρωπαίου πολίτη σε τέτοιο βαθμό ,  ώστε να ταυτισθούν με την υπόστασή των . Οι  "Θεμελιώδεις Θέσεις" και ο διακαής στόχος των κρατών μελών ,  πρέπει απαρέγκλιτα να είναι :
  •   Ενιαία εξωτερική πολιτική.
  •   Κοινές Ένοπλες Δυνάμεις.
  •   Κεντρική οικονομική διαχείριση.
  •  Τα σύνορα του όποιου κράτους μέλους, πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα για την Ε.Ε.
       Η σταδιακή αποδέσμευση της ΕΥΡΩΠΗΣ , με έναρξη το συντομότερο , από τους υπερατλαντικούς συμμάχους πρέπει να γίνει πραγματικότητα Σφάλμα μέγιστο η είσοδος του ΔΝΤ στα ενδότερα της Ευρωζώνης... θα λέγαμε...ότι "βάλαμε τον λύκο να  φυλάει τα πρόβατα"...
Δεν πρέπει η Ε.Ε να λαμβάνει υπόψη , τα φερέφωνα (οίκοι αξιολόγησης) , τους τραπεζιτικούς κολοσσούς και τα Ευρωπαϊκά παρακλάδια τους , που υπονομεύουν το ΕΥΡΩ , τα οικονομικά ιδρύματα - οργανισμούς , τους οικονομικούς μεγιστάνες και τα "πλοκάμια" τους , που έχουν εξαπλωθεί εδώ και πολλές 10ετίες στην Ευρώπη .  Επίσης τους επώνυμους "εντεταλμένους κράχτες" , που δυστυχώς υπάρχουν και στα εσώψυχα  της Ε.Ε , επίσης και ένα μέρος του διεθνή τύπου και περιοδικών.

     Εκτιμάται ότι επιδίωξη όλων αυτών είναι το σπάσιμο της αλυσίδας της Ευρωζώνης , ώστε να κλονισθεί η υπόσταση του ΕΥΡΩ και να διαγραφεί μια έμμεση αμφισβήτησή του . Η αλυσίδα θα μπορούσε να σπάσει κατά πρώτον με την χρεοκοπία ενός κράτους της Ευρωζώνης , θέμα που θα επέφερε τον επιδιωκόμενο κλονισμό του ΕΥΡΩ . 
Την ευκαιρία αυτή ,  την προσέφερε η Ελλάδα ηθελημένα ή όχι με το να ζητήσει την βοήθεια του ΔΝΤ και να την αρπάξει αυτό κυριολεκτικά  .  Η Ε.Ε σχεδόν αμήχανη δέχτηκε το υπερατλαντικό ΔΝΤ (για πρώτη φορά) ,  να έχει λόγο στα οικονομικά τεκταινόμενα της Ευρωζώνης και να αναλαμβάνει σοβαρό έργο στα  εσωτερικά οικονομικά της ...Χωρίς όμως να μετρήσει (απ'ότι φαίνεται) τις μελλοντικές συνέπειες , που ενδεχόμενα να προκύψουν...
     
       Οι ΑΠΟΨΕΙΣ εκτιμούν  , ότι αυτό είναι μέγα σφάλμα και αυτό θα φανεί μελλοντικά...) , καθόσον το ΔΝΤ απέκτησε την δυνατότητα να μποϋκοτάρει εκ των έσω το  ΕΥΡΩ ... Επίσης μπορεί να συντονίζει  την γενικότερη προσπάθεια ,  όλων εκείνων, , που στηρίζουν τον ακήρυχτο  πόλεμο του $ (δολαρίου) κατά του ΕΥΡΩ ,  ώστε αυτό ($) να αναλάβει εκ νέου την πρωτοβουλία και  την ανάκτηση πλήρως , της αμφισβητούμενης κυριαρχίας του. 

      Για τον λόγο αυτό , δηλαδή το σπάσιμο της αλυσίδας της Ευρωζώνης , έχει αποτελέσει στόχο η ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας με το μεγάλο εξωτερικό χρέος .

        Όσο ποιο γρήγορα αντιληφθούν οι μεγάλοι της Ευρώπης και κυρίως η Γερμανία ,τον αφανή πόλεμο του $ (δολαρίου) εναντίον του ΕΥΡΩ και παραμερίσουν τα πρόσκαιρα οφέλη , που διαγράφονται για το εγγύς μέλλον , τόσο πολύ ενισχύεται η απεμπλοκή , από τους υπερατλαντικούς συμμάχους και ισχυροποιείται η ένωση των κρατών της Ευρώπης με προϋποθέσεις τις "Θεμελιώδεις Θέσεις" , που προαναφέρθηκαν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: