ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Το Παιχνίδι... ξαναπαίζεται

Μία από της αναδημοσιεύσεις των ΑΠΟΨΕΩΝ 
Δεν θα πάψω να αναφέρομαι στα δόλια και εκβιαστικά "παιχνίδια"  των δανειστών προκειμένου νε επιτύχουν  τον τελικό στόχο τους , δηλαδή την υφαρπαγή του δημόσιου πλούτου της χώρας μας.
                                        ******

Όταν πλησιάζει η ημερομηνία της εκταμίευσης κάποιας δόσης, τότε έχουμε και τις μεγάλες πιέσεις για μέτρα.  Αυτό συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια ακατάπαυστα.
Το δε καταπληκτικό και συνάμα οξύμωρο είναι, ότι πάρα την επελθούσα φτωχοποίηση των πολιτών, από τα επώδυνα μέτρα, που έχουν παρθεί , το χρέος παραμείνει αλώβητο και μάλιστα γιγαντώνεται.
Σε όλα αυτά τα χρόνια, που διέρρευσαν και αυτά που ζούμε σήμερα, το παιχνίδι της "δήθεν" διαφωνίας μεταξύ Ε.Ε και ΔΝΤ, για το Ελληνικό δημόσιο χρέος, αν το ψάξουμε λίγο παραπάνω, θα διαπιστώσουμε πεντακάθαρα,  ότι έχει παιχθεί πολλές φορές και όλως παραδόξως,  παρουσιάζεται αισχρά και εκβιαστικά, τις παραμονές των συμφωνημένων δόσεων και των μέτρων, που θέλουν να περάσουν οι δανειστές.
Αποτέλεσμα εικόνας για Τισενχάουζεν εκπρόσωπος υπουργείου οικονομικών ΓερμανίαςΟι πιέσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις είναι κατάφωρα πιεστικές. Αυτό καταφαίνεται και από τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, κυρίας Τισενχάουζεν. "...οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα αποτέλεσαν και παραμένουν κεντρικό ενδιαφέρον της Γερμανίας..." 
Αποτέλεσμα εικόνας για Τισενχάουζεν εκπρόσωπος υπουργείου οικονομικών Γερμανίας

Πρόσφατα δε και από τον  Υπουργό της Γερμανίας κ. Σόϊμπλε, όπως επίσης και από άλλα σημαίνοντα πρόσωπα των δανειστών.
Βασικοί οικονομικοί τομείς,  όπως αεροδρόμια και λιμάνια κάνουν "φτερά" και πετάνε, από την "αγκαλιά" της χώρας...

Εδώ καταφαίνεται ξεκάθαρα, η γύμνια της πολιτείας να ξεπουλάει, ότι πολυτιμότερο έχει, αφού δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τον δημόσιο πλούτο της, (από βάθους χρόνου), σε όφελος των πολιτών της.

Πέραν των "παιχνιδιών", όπως αναφέρεται στον τίτλο του παρόντος, που παίζονται στην πλάτη της παραπαίουσας οικονομίας της χώρας,  αφήνονται να νοηθούν επικίνδυνες "μεταρρυθμίσεις" και σε άλλους χώρους της υπόστασης του Έθνους.  Οι δύο από τους βασικούς κρίκους στην αλυσίδα του Ελληνισμού, θρησκεία και ιστορία, βάλλονται και επίσημα,  γιατί μέχρι τώρα οι υπονομευτές, μιλούσαν κάτω από το "τραπέζι".


Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδιώτηςΑποτέλεσμα εικόνας για κομβόι προσφύγων

Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε εκτός, το άκρως σοβαρό θέμα της αμφίδρομης μετανάστευσης, (ανθός των Ελλήνων στην αλλοδαπή και αντίστοιχα τεράστιος αριθμός εισαγωγής μεταναστών και προσφύγων)

Αποτέλεσμα εικόνας για γορδιος δεσμόςΌλα τα παραπάνω, που πολύ συνοπτικά αναφέρθηκαν , αποτελούν έναν δυσεπίλυτο "ιστορικό γόρδιο δεσμό" , που για να λυθεί χρειάζεται την σπάθη του Μεγάλου Αλεξάνδρου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: