ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ποιο... το Πραγματικό... Εξωτερικό Χρέος της Ελλάδας.

     Το δημοσίευμα, που ακολουθεί έχει γραφτεί πριν 6 χρόνια (2012).  Σήμερα (2018) και όσον αφορά την ενημέρωση των πολιτών, δεν έχει γίνει καμία, από μέρους των πολιτικών. 
Εκτιμώ, ότι δεν υπάρχει ενημέρωση, γιατί θέλουν να αποφύγουν να μας πουν , ότι παρ' όλες τις θυσίες και το οικονομικό ξεζούμισμα των Ελλήνων πολιτών το χρέος παραμένει αλώβητο και μάλιστα αντί να μειωθεί με την παρέλευση της 8ετίας, αυτό διογκούται. Αποφεύγουν  λοιπόν επιμελημένα να μας πουν, ότι η όποια οικονομική ανάπτυξη της χώρας επιτευχθεί,  θα πηγαίνει στους τοκογλύφους δανειστές για απροσδιόριστα χρόνια, τώρα όμως και στις αγορές, εάν βγούμε.  Δηλαδή θα συντηρείται ένας αέναος κύκλος χρέους και τοκοχρεολυσίων. 
Όλα αυτά από τον άφρονα δανεισμό της χώρας και της χείριστης διαχείρισης αυτού, καθόσον απ'ότι καταφαίνεται , ούτε τα τοκοχρεολύσια τουλάχιστον δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν, όπως θα έκανε κάθε συνετός δανειζόμενος....
                                              **********



  Όποιον απλό πολίτη ρωτήσεις και όχι μόνον ,  αν γνωρίζει το ακριβές χρέος της Ελλάδας και σε ποίους , θα σου απαντήσουν κατηγορηματικά ...αρνητικά ...δηλαδή ένα πελώριο ΟΧΙ .

    Η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών για το εξωτερικό χρέος της χώρας  προ του ΔΝΤ , μετά το ΔΝΤ και μετά το PSI , είναι η υπέρτατη υποχρέωση της πολιτικής και των πολιτικών απέναντι στον Έλληνα , που καλείται να το αποπληρώσει και να υποστεί θυσίες επί θυσιών. 

   Οι "αιματηρές" θυσίες  που συντελούνται αλλεπάλληλα , εδώ και τρία χρόνια και συνεχίζονται αμείωτες , δεν αφήνουν να  διαφανεί  έστω και κάποια ελάχιστη βελτίωση , αλλά αντιθέτως αναμένονται και νέες θυσίες εντός των προσεχών ημερών... Δηλαδή βαδίζουμε ολοταχώς από το κακό στο χειρότερο.

  Το εξωτερικό χρέος σήμερα αποτελεί το μέγιστο και ακρογωνιαίο θέμα για την Ελλάδα και του οποίου η λύση ή όχι  διακυβεύει  την υπόσταση της χώρας.     Πολλά λέγονται πολλά γράφονται αλλά το ξεκαθάρισμα δεν έρχεται ,  δηλαδή μία απλή ,  ακριβής και αληθής ενημέρωση , η οποία  να  είναι απηλλαγμένη από νοσηρές νοοτροπίες του παρελθόντος και ψηφοθηρικά , κομματικά , πολιτικά... τερτίπια.

    Οι απαντήσεις σας λοιπόν  κύριοι πολιτικοί πρέπει να είναι στα παρακάτω ερωτήματα σαφείς και κατανοητές από τον απλό πολίτη , ο οποίος ήδη εν πολλοίς έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη από τα μέχρι τώρα λεγόμενά σας .
  • Ποίο το εξωτερικό χρέος πριν την εγκατάσταση της τρόϊκας ,  σε ποιους ονομαστικά  οφείλομε  και εάν τα οφειλόμενα ήσαν διαπραγματεύσιμα .
  • Ποία η διαμόρφωση του χρέους μετά την είσοδο στο ΔΝΤ  (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και προ της εφαρμογής του PSI (κούρεμα) .
  • Ποίο τελικά το σημερινό χρέος και σε ποίους ,  μετά την εφαρμογή του PSI και ποία η αύξηση του μη διαπραγματεύσιμου , καθόσον γράφτηκε σε έγκριτο εφημερίδα , σε ψιλά όμως γράμματα , ότι οι αλλαγές που επέφερε το PSI ήταν και  <<...το χρέος της Ελλάδας περνάει από τα χέρια των ιδιωτών σε εκείνα της Ε.Ε και του ΔΝΤ... Παράλληλα το μη διαπραγματεύσιμο χρέος αυξήθηκε μετά το PSI στο 46,6% από 25,3%...>>. 
  • Εδώ θέλουμε μια ακόμη διευκρινιστική απάντηση  και εξήγηση ,  σε ποιο χρέος και γιατί αναφερόμαστε σε  μη διαπραγματεύσιμο...Το ερώτημα εύλογα και αυτόματα γεννάται από μόνο του , δηλαδή γίνεται και προσπάθεια , ήδη ευοδούμενη από ότι καταφαίνεται,  για το χρέος από διαπραγματεύσιμο... σε μη διαπραγματεύσιμο;;;;
         Αυτά είναι κύριοι πολιτικοί ,  που πρέπει πρώτιστα , να ενδιαφερθείτε και να ενημερώσετε τον Ελληνικό λαό και μετά να ζητάτε την ψήφο του  και όχι να παρακολουθούμε στα ΜΜΕ νυχθημερόν τους αηδιαστικούς καυγάδες σας και να διαβλέπουμε εμφανώς την αγωνία σας , που κύριο σκοπό έχει την εξασφάλιση της εξουσίας και την θέση σας στα έδρανα της βουλής .

        Σε αυτό τον σκοπό μπορείτε και πρέπει να συμβάλετε και εσείς  κύριοι δημοσιογράφοι , που κόπτεστε και διατυμπανίζετε , ότι υπηρετείτε  το ύψιστο λειτούργημα της ενημέρωσης του πολίτη , γιατί από πολλούς βλέπουμε αντί ενημέρωσης... την πλήρη συσκότιση και μόνον...

        Έχετε λοιπόν την πρώτιστη υποχρέωση  , δηλαδή της ενημέρωσης για το χρέος της χώρας ,  που εσείς κύριοι πολιτικοί έχετε προσάψει εδώ και πολλά χρόνια και το κρύψατε επιμελημένα και βαρύνει της πλάτες του Έλληνα πολίτη , των παιδιών του και των εγγονών του .




      Δεν υπάρχουν σχόλια: