ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκρατικοποιήσεις.........3η....Συνέχεια..

             Προτείνεται στον αναγνώστη αυτής της δημοσίευσης να αναγνώσει και τις προγενέστερες όπως:
* Αποκρατικοποιήσεις          Ανάρτηση  στις .....     17/11/2011
* Αποκρατικοποιήσεις.....1η...Συνέχεια στις .....        7/4/2012
* Αποκρατικοποιήσεις.....2η...Συνέχεια στις .....      25/7/2012
Έτσι θα έχει την πλήρη εικόνα των όσων έχουν γραφεί για το υπόψη θέμα. Αυτά θα τα βρείτε στην αρχειοθήκη του ιστολογίου , η οποία βρίσκεται σε κάθε δημοσίευση .
                                                  *****
   Είναι πασιφανές ότι αρχίζει ο "έξαλλος χορός" των αποκρατικοποιήσεων και κάποιοι ... τρίβουν τα χέρια τους... 
 Από τα μέσα ηλεκτρονικού τύπου και τις εφημερίδες ακούμε και διαβάζουμε για την έναρξή των αποκρατικοποιήσεων και απ'ότι καταφαίνεται , αρχίζουμε με "φιλέτα" του δημόσιου πλούτου της χώρας και συγκεκριμένα

- Του Ελληνικού (Γλυφάδας)
- Της τοποθεσίας Αφάντου της Ρόδου .
- Της Κασσιόπης της Κέρκυρας .
- Του Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης  (IBC) .
- Των  ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ (δημόσια Επιχείρηση Αερίου) Α.Ε .
- Την συνεργασία με την ΕΤΕ για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης .
- Έπονται τα Κρατικά Λαχεία  και  ΟΔΙΕ Α.Ε (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος).
Ακολουθούν οι ΔΕΚΟ , μεταξύ των οποίων  ΔΕΗ - ΟΠΑΠ -ΕΥΔΑΠ - ΕΛΠΕ - ΕΛΤΑ .
- Ακόμη οι Οργανισμοί Λιμένων της επικράτειας , Πειραιώς - Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρουπόλεως - Ελευσίνας - Ηγουμενίτσας - Ηρακλείου - Καβάλας - Κέρκυρας - Λαυρίου - Πατρών και Ραφήνας .
- Επίσης η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιολόγησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) δια στελέχους του (κ. Ταπραντζή) , αναφέρθηκε στην χρονομίσθωση  σε βάθους χρόνου  30 - 50 ετών , 40 νησιών και βραχονησίδων .
Απ' ότι ειπώθηκε παλαιότερα να αναμένουμε για την αποκρατικοποίηση αεροδρομίων ...
Ακολουθεί όπως ακούσαμε από τα ΜΜΕ το Τατόϊ και τα ακίνητα που βρίσκονται στο εξωτερικό .

        Οι συναφείς πίνακες των αποκρατικοποιήσεων έχουν ήδη αποσταλεί στους δανειστές και αυτοί πλέον επιλέγουν... δηλαδή πλήρης υποταγή και "νενεκισμός" σε όλο το μεγαλείο του . Η πρόσφατη , κάποια , αλλαγή της στάσης των δανειστών , συμπίπτει χρονικά με την υποβολή αυτών των πινάκων...   Δεν θα ήθελα να το συσχετίσω , αλλά εκεί με πάει η εκτίμηση , συγκρίνοντας τα δύο αυτά πραγματικά και υπαρκτά γεγονότα .

           Η παρουσιαζόμενη σήμερα κατάσταση μας φέρνει σε  αυτά που ακούμε στις λαϊκές αγορές  <<... πάρτε κόσμε ... όλα στο ξεπούλημα...>> , όπως επίσης βλέπουμε και στις βιτρίνες των καταστημάτων στις περιόδους των εκπτώσεων  <<... εκπτώσεις 30%  ή  50%  ή  60% και το...  ξεπουλάμε...>>

        Η υποχρέωση των εκάστοτε κυβερνώντων πολιτικών ,  είναι να ενημερώνουν ανελλιπώς  τον Ελληνικό λαό με ειλικρίνεια και χωρίς περιστροφές  επί των πεπραγμένων τους , καθόσον δια της ψήφου του ο λαός τους έχει εκχωρήσει την διακυβέρνηση της χώρας  και "εν ταυτώ"  να διαχειριστούν και τον δημόσιο πλούτο της . Ο όποιος πλούτος , ανήκει ολοκληρωτικά και δικαιωματικά στον Ελληνικό λαό . Κάθε άλλη "μη ενημέρωση" , θα πρέπει να θεωρείται πράξη έκνομη , καθόσον , ως διαχειριστές αρνούνται (οι κυβερνώντες) να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη των περιουσιακών στοιχείων του , πολλώ δε μάλλον , όταν αυτό έχει αμεσότατη σχέση με την επαπειλούμενη χρεοκοπία του και την υπαρξιακή του επιβίωση .

          Οι αποκρατικοποιήσεις πρέπει να ενέχουν λοιπόν απαρέγκλιτα , την ενημέρωση στον Έλληνα πολίτη  και να απαντούν  στα βασικά   ερωτήματα , για να επακολουθήσουν οι  απαραίτητες απαντήσεις από τους ιθύνοντες , όπως :
* Τι πωλείται σε ποιόν (ποσοστά ή εξ' ολοκλήρου ή χρονομίσθωση) .
*    Το τίμημα της πώλησης .
*    Ποίο το ύψος του απαιτούμενου τιμήματος πώλησης από την δική μας πλευρά (υπουργείο  Οκονομικών - ΤΑΙΠΕΔ).
     
           Προφανώς κύριοι πολιτικοί , που ασχολείστε με το πολύ σοβαρό θέμα  των αποκρατικοποιήσεων , εκτιμάται ότι "ντρέπεστε" επί του παρόντος να μας αποκαλύψετε τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τα αναμενόμενα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων .
 Το θέμα της ενημέρωσης το ανέλαβε , ο κατά τα άλλα συμπαθείς κ. Όλι Ρέν , υποκαθιστώντας , κατά κάποιο τρόπο και τελείως αναρμοδίως   τον κυβερνητικό εκπρόσωπο , μας πληροφόρησε , μετά από σχετική ερώτηση στην Ευρωβουλή , για την λίστα των αποκρατικοποιήσεων και τα αναμενόμενα έσοδα... Συγκεκριμένα ανέφερε...  <<...είναι νόμιμος ο καθορισμός ελαχίστης τιμής...>>          Ασφαλώς ο αναγνώστης του παρόντος αντιλαμβάνεται... δηλαδή... η ελαχίστη τιμή . Ακολούθως ο κ. Όλι Ρεν συνέχισε... << Η επιτροπή , δεν επιτρέπεται για λόγους απορρήτου , να αποκαλύψει τις εκτιμώμενες τιμές που διαβίβασαν το υπουργείο Οικονομικών ή και το ΤΑΙΠΕΔ , κάτι που δεν αποτελεί επ'ουδενί ευθεία παραβίαση της αρχής της διαφάνειας...>> 
Την διαφάνεια κύριε Όλι ρεν στη χώρα σας και οι πάτρωνές σας μπορούν να την ερμηνεύουν κατά το δοκούν , εμείς την λέμε διαφάνεια και την ερμηνεύουμε ...διαφάνεια . Με την αναφορά του απορρήτου το οποίο επικαλείσαι , προφανέστατα επιδιώκεται να φιμώσεται την διαφάνεια... Τέλος ο κ.  Ρεν είπε <<...τα προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακά στοιχεία πρέπει να πωλούται στις ισχύουσες τιμές της αγοράς...>> Το πρέπει , που αναφέρεται κ. Ρεν δεν συνάδει... με την ελαχίστη τιμή την οποία θεωρείται...  ως νόμιμη .           

       Κύριοι πολιτικοί έχετε επί συσσωρεύσει στις πλάτες του Έλληνα πολίτη δυσβάστακτα , επονείδιστα και τελείως άδικα οικονομικά βάρη  (προγενέστερα , διαχρονικά) και συνεχίζετε στο ίδιο "βιολί". Οι "σαρκοβόρες γύπες" δανειστές των κρατών , άρχισαν  να μιλούν για τρίτο πακέτο βοήθειας , δηλαδή τρίτο μνημόνιο... ας ελπίσουμε ότι είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα...  Εσείς  όμως κ. πολιτικοί , εάν αυτό υπάρξει , το "παραμύθι  - παραμύθι",  το έχετε μάθει άριστα , φόρτωμα ξανά στις πλάτες του μισθωτού  του συνταξιούχου και γενικά του μικρομεσαίου Έλληνα , τονίζοντας και πάλι γλαφυρά , σαν κορυφαίοι δραματικοί ηθοποιοί , την επαπειλούμενη χρεωκοπία , την έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε

         Για το τρίτο πακέτο , εφόσον πραγματωθεί , θα έχουμε και πάλι μεταβίβαση ποσοστών από διαπραγματεύσιμο σε ΜΗ διαπραγματεύσιμο χρέος;;; , όπως έγινε αυτό με το δεύτερο μνημόνιο και το περιβόητο (PSI) , το ερώτημα είναι απλό... θέλει όμως ειλικρινή απάντηση και χωρίς πολιτικά  τερτίπια ...

          Τελειώνοντας το παρόν δημοσίευμα οι ΑΠΟΨΕΙΣ τονίζουν ιδιαίτερα , ότι οι πολιτικοί και κυρίως οι σημερινοί κυβερνώντες ότι είναι διαχειριστές... και να μην ξεχνούν , ούτε πρέπει να ξεχάσουν ποτέ , ότι είναι παντού και πάντοτε οι υπόλογοι απέναντι στους ιδιοκτήτες του δημόσιου πλούτου , δηλαδή στον Ελληνικό λαό .



Δεν υπάρχουν σχόλια: