ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δάσκαλος του Σήμερα...το Χθες



             Το εξωτερικό χρέος του χθες όλο και γιγαντώνεται , τα ποσοστά του χρέους από  διαπραγματεύσιμο , όλο και μεγαλώνουν σε  μη διαπραγματεύσιμο . Τα δυσβάστακτα , άδικα και καταπιεστικά μνημόνια που ήλθαν και τα μέτρα που πάρθηκαν και αυτά που θα επακολουθήσουν  για την υλοποίησή  των , είναι καθαρώς απότοκα της αρχικής δανειακής σύμβασης  την οποία μας επέβαλε ο αλόγιστος και καταστροφικός δανεισμός  του χθες.

          Το σχήμα οξύμωρο παρουσιάζεται τώρα μεγαλοπρεπώς , εκείνοι που καταψήφισαν την σύμβαση του χθες ,  σήμερα είναι θιασώτες  αυτών των μνημονίων και εφαρμόζουν τα ειδεχθή μέτρα , που περιλαμβάνουν και μας επιβάλλουν ανυποχώρητα οι δανειστές .

            Τους νέους βουλευτές του κοινοβουλίου στους οποίους ο απλός πολίτης έδωσε την ψήφο του , για να υπάρξει μία  νέα αναγεννημένη φωνή , το σύστημα τους εξαφάνισε στην δύνη της σιωπής , τους απορρόφησε και εν ολίγοις τους κατάντησε νέους χειροκροτητές και "βολευτάκια". Μερικοί μάλιστα παρουσιάζονται "βασιλικότεροι του βασιλέως" με το να βγαίνουν και να στηρίζουν με απαράμιλλο θέρμη και  σθένος τις απόψεις και τα υλοποιηθέντα του χθέςΤαυτόχρονα τα βασικά στελέχη της σημερινής συμπολίτευσης , ομού με τους ημέτερους και παρατρεχάμενους , όπως επίσης και ορισμένους στημένους "παπαγάλους" των ΜΜΕ ( έντυπου ,  TV και του ηλεκτρονικού τύπου ) ,  έρχονται να εμφανιστούν ως νεόκοποι "νενέκοι" και μας τσαμπουρνάνε κάθε τόσο τι κάνουμε σήμερα...

        Οι ΑΠΟΨΕΙΣ απαντούν ευθέως , το όποιο σήμερα έχει και χθες και εφόσον δεν δούμε κατάματα , ειλικρινά και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και δεν συγκεράσουμε το χθες με το σήμερα για να δούμε τα λάθη μας , η λύση δεν θα έρχεται και θα πέφτουμε συνεχώς στη "λούμπα" του χθες , που μέχρι τώρα έχει βουλιάξει τη χώρα στην ένδεια και την απογοήτευση

         Το χθες , εν ολίγοις , είναι εκείνο που μας έφερε στην σημερινή τραγική κατάσταση και είναι η ίδια εν πολλοίς νοοτροπία που κυριαρχεί στο σήμερα . Τα διλήμματα έχουν την πρωτοκαθεδρία και αποτελούν συνήθως την καθημερινότητα με κορυφαίο το "ευρώ ή δραχμή"Είναι δε τόσο φλογεροί θιασώτες του διλήμματος αυτού οι σημερινοί κρατούντες , ώστε να εθελοτυφλούν και να παραγκωνίζουν τις θέσεις ορισμένων επισήμων της Ε.Ε και όχι μόνον , ότι η έξοδος από το ευρώ της Ελλάδας ,  θα στοίχιζε τον  κλονισμό της Ευρωζώνης και θα επέφερε ένα νέο οικονομικό στάτους , ώστε η ύπαρξη της Ευρωζώνης να τίθεται σε αμφισβήτηση.

     "Πόθεν έσχες"ψηφίστηκε στο χθες , πλην όμως εφαρμόστηκε επιλεκτικά , δηλαδή για άλλους στην κυριολεξία του και για άλλους μόνον το "....έσχες" , δηλαδή το "πόθεν...."το έφαγε η μαρμάγγα κατά το κοινώς λεγόμενο . Σήμερα λοιπόν  τι κάνουμε ,  απλούστατα ακολουθούμε πιστά τα αχνάρια του χθες .

           Η τρομοκράτηση , που επιστρατεύεται δεν έχει όρια ... ομιλούν για άδεια ράφια από τρόφιμα , μη ύπαρξη καυσίμων κατάρρευση τραπεζών , πείνα και πλήρης δυστυχία και όλα αυτά για να περάσουν τα άδικα , ανάλγητα και επώδυνα μέτρα , που επέβαλαν  οι εκβιαστές δανειστές και αποδεχθήκαμε και μάλιστα με υπόκλιση .

        Το χθες  πρέπει να είναι ο δάσκαλος του σήμερα , θέμα που δεν το βλέπουμε . Εκτιμάται , εκτός εάν  οι κυβερνώντες σήμερα είναι σιδηροδέσμιοι του χθες με ανομήματα τα οποία  θέλουν  να  αποκρύψουν πάση θυσία και να μην  εμφανιστούν . Διαφορετικά δεν εξηγούνται  οι παραπλανήσεις με τις λίστες καταθέτες εξωτερικού , το μη άγγιγμα των μεγαλοκαρχαριών φοροφυγάδων ,  ο διαφαινόμενος εκβιασμός του προσωπικού της βουλής και άλλα... Το σοβαρότερο όμως είναι , μήπως , οι ασύστολοι εκβιασμοί των δανειστών , διαμέσου  της τρόϊκας , κρύβουν  ύποπτες υποτελείς   δεσμεύσεις , οι οποίες μας αναγκάζουν να δεχόμαστε όλα όσα μας επιβάλλουν ...

         Τελειώνοντας επαναλαμβάνεται , όσο το χθες δεν γίνεται δάσκαλος του σήμερα αλλά αυτό επαναλαμβάνεται και δεν αποβάλλεται , τόσο θα βρισκόμαστε πάντοτε μπροστά σε αδιαπέραστους τοίχους και θα κουτουλάμε σε αυτούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια: