ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Δημοκρατία... Ισότητα... Αλληλεγγύη.

  Τρεις λέξεις στις οποίες στηρίχτηκαν οι εμπνευστές της μεγάλης ιδέας για την ίδρυση της Ε.Ε . Στις λέξεις αυτές οι ΑΠΌΨΕΙΣ έχουν σταθεί από το 2011 μέχρι και σήμερα και αναφέρονται επισταμένως στις εκάστοτε σχετικές αναρτήσεις οι οποίες δημοσιεύθηκαν.

  Στη σημερινή πραγματικότητα αυτές οι υπέρλαμπρες λέξεις έχουν ευτελισθεί τελείως και έχουν τσαλαπατηθεί κατάφωρα ως σκουπίδια, από τους δανειστές μας, οι οποίοι τις αγνοούν ωσάν να μην υπήρξαν ποτέ, ταυτίζοντας τον εαυτόν τους με θέσεις , που εμφορούνται οι κατ’ επάγγελμα στυγνοί τοκογλύφοι.
Αποτέλεσμα εικόνας για ύαινες   Η εκτίμηση των ΑΠΟΨΕΩΝ είναι και εύχονται να λαθεύουν , ότι οι «σαρκοβόρες ύαινες» μυρίστηκαν τον μεγάλο δημόσιο πλούτο της Ελλάδας (επίγειο-υπόγειο-υποθαλάσσιο) και κοιτάζουν πάση θυσία να φτωχοποιήσουν την χώρα σε τέτοιο βαθμό , ώστε ο πλούτος αυτός να πέσει στα χέρια τους σαν «ώριμο σύκο», αφού η χώρα θα ψάχνει συνέχεια εναγωνίως και απελπισμένα την οικονομική της επιβίωση. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των στυγνών και αδίστακτων τοκογλύφων , οι οποίοι μόλις αντιληφθούν κάποια «δυστοκία» του δανειζόμενου ως προς την οφειλή του, τότε του ζητούν αδιάντροπα , εκβιαστικά και καταπιεστικά να ισοφαρίσουν τα οφειλόμενα, με ότι πολυτιμότερο έχει στην κατοχή του ο δανειζόμενος και φυσικά με την όσο το δυνατόν ευτελέστατη αποτίμηση.
Αποτέλεσμα εικόνας για ερείπια γερμανίας από 2ο παγκόσμιο πόλεμο 
 Το άκρον άωτον της αγνωμοσύνης, της αχαριστίας και της πλεονεξίας, παρουσιάζεται μεγαλοπρεπώς, από εκείνους, που γεύτηκαν απλόχερα τους καρπούς της υπέρλαμπρης αξίας αυτών των λέξεων εν έτει 1953 και ορθοπόδησαν, από τα ερείπια του 2ου παγκόσμιου πολέμου, για τον οποίο έχουν την απόλυτο ευθύνη. Έρχονται λοιπόν σήμερα, σαν αυταρχικοί ηγεμόνες, να αγνοήσουν  αυτές τις λέξεις, ατενίζοντας με επιμονή στα πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη , αδιαφορώντας  παντελώς για τον κλονισμό και την ενδεχόμενη κατάρρευση του όλου οικοδομήματος της Ε.Ε-Ευρωζώνης .

   Η Ελλάδα από την απελευθέρωσή της από τον Τούρκικο ζυγό το 1821 και μέχρι σήμερα, γεύτηκε και πέρασε πάμπολλες μπόρες, δυστυχίες και κακουχίες , που αντανακλούσαν άμεσα σε (οικονομικές-πολιτικές- εδαφικές ) κ.α δυσμενείς καταστάσεις , πλην όμως στάθηκε όρθια, άλλοτε υπερήφανα και άλλοτε σφίγγοντας τα χείλη της μέχρι τελικής νίκης.
Αποτέλεσμα εικόνας για χαρίλαος τρικούπης δυστυχώς επτωχεύσαμεν   
Τελειώνοντας αυτό το μικρό γράφημα, οι ΑΠΟΨΕΙΣ θα αναφερθούν σε κάποιες αντίστοιχες εποχές και στα λεχθέντα από τον τότε πρωθυπουργό της Χαρίλαο Τρικούπη πέραν από του <<δυστυχώς επτωχεύσαμεν..>>, είπε και το την περίφημη φράση για το μέλλον της Ελλάδας << Η Ελλάδα προώρισται να ζήση και θα ζήση>>.... Φτάνει όμως να μην φτωχεύσουμε… ΗΘΙΚΑ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: