ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ολοταχώς για Εκλογές...

       Οι ΑΠΟΨΕΙΣ αρχικά δηλώνουν, όπως αυτό άλλωστε καταγράφεται στον αυτό-χαρακτηρισμό τους (27-11-2011), τον οποίον ανάρτησαν με την έναρξη των δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο.... και τον οποίο παραθέτουν.

<<ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ.....στις  ΑΠΟΨΕΙΣ

           
        Εκ προοιμίου δηλώνεται ότι οι ΑΠΟΨΕΙΣ ουδεμία σχέση έχουν και εξάρτηση από  κόμματα και γενικότερα από πολιτικές παρατάξεις και πολιτικούς ...
 Θα αναφέρονται , καταγράφονται και θα καταχωρούνται ΑΠΟΨΕΙΣ , εκτιμήσεις και συμπεράσματα για διάφορα θέματα της καθημερινότητας ( κυρίως κοινωνικοπολιτικά ) , που λαμβάνουν χώρα  εντός της Ελλάδος και ενίοτε εκτός αυτής.
      Η αντικειμενικότητα θα είναι το κύριο και βασικό γνώρισμα των αναφερομένων στις  ΑΠΟΨΕΙΣ  και σε περίπτωση λανθασμένης εκτίμησης ή τοποθέτησης κάποιου θέματος , με ευθύτητα και ειλικρίνεια θα αποκαθίσταται το ορθόν , σε αμέσως επόμενη δημοσίευση .>>

  Βαδίζουμε γοργά για τις εκλογές, το τι θα ακούσουμε και τι "σκυλοκαυγάδες" θα δούμε στα κανάλια, είναι απόλυτα βέβαιο, αφού και σε μη προεκλογικές εποχές το φαινόμενο αυτό ανθεί και μάλιστα με την πάροδο του χρόνου πολλαπλασιάζεται. 

  Η καταστροφή της χώρας και ο αργός οικονομικός θάνατος ξεκίνησε εδώ και πολλές δεκαετίες την δε "χαριστική" βολή την δέχτηκε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.
 Το να θέλουν τώρα ορισμένα "ζόμπι" της πολιτικής σκηνής της χώρας να επανεμφανιστούν και τα οποία θέλουν να μας παρουσιάσουν , ότι όλα τα απερίγραπτα δεινά, που ζει σήμερα  η χώρα, γεννήθηκαν τους έξι τελευταίους μήνες, είναι για κάθε υγιώς σκεπτόμενο άκρως υπερβολικό. Αυτό βέβαια δεν δίνει κανένα συγχωροχάρτι για το 3ο μνημόνιο, το οποίο πράγματι είναι κατάφωρα απεχθές.
  Για όλη την σημερινή ζοφερή κατάσταση της οικονομικής καταπίεσης, που ζει σήμερα η χώρα, πρέπει να δούμε με αντικειμενικότητα, εκτός των εσωτερικών αλλοπρόσαλλων γενομένων, κυρίως τον εξωγενή παράγοντα, ο οποίος κυριολεκτικά καθορίζει την τωρινή και μελλοντική υπόσταση της χώρας...  
  Μία (Γερμανική) Ευρώπη , που απειλεί κατά καιρούς ασύστολα, αδιάντροπα και εκβιαστικά με ένα GREXIT, προκειμένου να επιτύχει τους δικούς της και μόνον, οικονομικούς στόχους... Αφού έδεσε λοιπόν αρχικά χειροπόδαρα την χώρα με μία υποτελή δανειακή τοκογλυφική σύμβαση , την οποία ανανεώνει εκάστοτε με μνημόνια και αφού αγνόησε κάθε έννοια ισότητας και αλληλεγγύης. Αυτά δηλαδή που αποτελούν την βασική προϋπόθεση και θέσπιση, για την ένωση των Ευρωπαϊκών Κρατών. 
Έχοντας λοιπόν τον οικονομικό "κρουνό" σε απόλυτο αυταρχική δικαιοδοσία τον κλείνει και τον ανοίγει κατά το δοκούν , ώστε να ρυθμίζει το "οξυγόνο" από τον βαριά οικονομικά ασθενή... Ελλάδα. Όλα αυτά προκειμένου να επιτύχει εκ του ασφαλούς, όπως προαναφέρθηκε, τους οικονομικούς στόχους της.
Ένας και ο σοβαρότερος στόχος με ακρογωνιαία θέση, είναι ο δημόσιος πλούτος της χώρας μας. Άλλωστε όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα εδώ και δεκαετίες θα διαπιστώσουν, ότι υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρξει και στο μέλλον ο  στόχος αυτός.
 Από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης, εφαρμόστηκε ένας "ανηλεής πόλεμος" από την μείζονα και όχι μόνον αντιπολίτευση, που δεν μπορούσε να χωνέψει , πως ένα μικρό κόμμα του 3%, πριν λίγο χρόνο, αποκτά την πλειοψηφία και αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας.
Η δε Ευρώπη (Γερμανία) δεν μπορεί επίσης να χωνέψει, δεχθεί και ανεχθεί την αριστερή κυβέρνηση , που εμφανίζεται για πρώτη φορά, στο χώρο της.  Ας θυμηθούμε τι έλεγε από την πρώτη εβδομάδα ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας <<... λυπάμαι τον Ελληνικό λαό, που εξέλεξε αυτή την κυβέρνηση...>>
Απώτερος σκοπός και στόχος, όπως φάνηκε, ήταν και στις δύο περιπτώσεις η ανατροπή της κυβέρνησης... 
  Αυτό όμως που δεν μπόρεσαν να καταφέρουν οι παραπάνω, το πραγματοποίησαν εσωτερικά και με θεαματικό τρόπο, ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης. Αποτέλεσμα τελικό ήταν να απολεσθεί η "δεδηλωμένη", με την μη ψήφιση νομοσχεδίων από ικανό αριθμό βουλευτών , οι οποίοι διαφώνησαν με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, Θέμα βέβαια όχι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά κυβερνητικά δεδομένα.
  Εφόσον τα γεγονότα ακολουθήσουν την σημερινή ροή, κατατίθεται η εκτίμηση των ΑΠΟΨΕΩΝ,  ότι η συνέχεια του όλου θέματος περιλαμβάνει δύο βασικές λύσεις. Ή το παλεύεις μέσα στο δυσμενές Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι , για καλλίτερες όσον το δυνατόν συμφωνίες,  ή εφαρμόζεις την ιστορική λύση του "γόρδιου δεσμού", με επακόλουθο όμως, την προσχώρηση οικειοθελώς στο GREXIT.
  Τελειώνοντας συνοπτικά τα γεγονότα, που μας αγκαλιάζουν, εκείνο που πρέπει απαρέγκλιτα, χωρίς περιστροφές και πολιτικά τερτίπια, να τεθεί στον Έλληνα πολίτη, είναι,  ποια  λύση προτιμά για να την υλοποιήσει έμμεσα ή άμεσα δια της ψήφου του.


       

Δεν υπάρχουν σχόλια: