ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Εθνοκάθαρση ή Γενοκτονία

Με αφορμή την δήλωση θέση του κ. Υπουργού παιδείας για την εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία των Ποντίων και την προσπάθεια της κ. Ρεπούση να συνδράμει την θέση του κ. Υπουργού επισημαίνονται τα ακόλουθα και για τους δύο.

Γενοκτονία… (ΟΗΕ)
<< Σύμφωνα με την Διακήρυξη του ΟΗΕ από την 9η Δεκεμβρίου του 1948, γενοκτονία θεωρείται «μια από τις ακόλουθες πράξεις που λαμβάνει χώρα με στόχο την ηθελημένη καταστροφή ή τον αφανισμό ενός μέρους ή μιας ολόκληρης εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων: την δολοφονία μελών της ομάδας αυτής....>>

 Εθνοκάθαρση  (Βικιπαίδεια)
<<...Σε μια αυστηρότερη και γενικότερη μορφή της η εθνοκάθαρση είναι η εξάλειψη μιας μη επιθυμητής ομάδας σε μία κοινωνία, είτε με τη μορφή της γενοκτονίας ή της αναγκαστικής μετανάστευσης..>>.

Οι όροι  ( γενοκτονία και εθνοκάθαρση) ,που αναφέρονται πάρα πάνω επεξηγηματικά και πεντακάθαρα , δεν   επιδέχονται αμφιβολίες από τα κρατούντα διεθνή λεξικά.  Προκειμένου δε για τους Πόντιους,  υφίσταται  πλήρης ταύτιση,  όσον αφορά τους όρους εθνοκάθαρση - γενοκτονία.
Η κυρία Ρεπούση λοιπόν, να μην προσπαθεί να μας πείσει βυζαντινολογόντας  με "φιλολογικοκουλτούρες" και ιστορικές αναλήθειες , για το αντίθετο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: