ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΕΔΡΕΙΑ....ή....Κοινωνική....ΑΔΙΚΙΑ

(Με αφορμή της ανακαίνισης του θέματος ΕΦΕΔΡΕΙΑ , εκ μέρους των κυβερνώντων , αναδημοσιεύεται το παρόν γράφημα) .
     

     Τώρα τελευταία μας προέκυψε και ένας νέος όρος , προκειμένου για τους δημόσιους υπαλλήλους , η ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Ο χαρακτηρισμός αυτός και για την συγκεκριμένη περίπτωση ,  είναι τόσο ένας τελείως αδόκιμος όρος  , όσο και κοινωνικά ανάλγητος  και άδικος .
Η λέξις ΕΦΕΔΡΕΙΑ χρησιμοποιείται , ως βασικός όρος , στους απανταχού Στρατούς καθόσον κάθε πολεμική επιχείρηση ή ενέργεια προϋποθέτει απαραίτητα την πρόβλεψη δυνάμεως ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ , η οποία πρέπει να βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα να επέμβει , όταν διαπιστωθεί ότι η έκβαση και  η ευόδωση του αντικειμενικού σκοπού κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί .
Είναι αδόκιμος ακόμη και αν τεθεί εντός εισαγωγικών ("ΕΦΕΔΡΕΙΑ") , καθόσον στην προκειμένη περίπτωση , δεν παρέχει αναμονή κάποιας υπηρεσίας ....αλλά σαφώς και μόνο την ....ΑΠΟΛΥΣΗ ...

       Οι  εκάστοτε των  Κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα , κυριολεκτικά "αλίευαν και αλιεύουν" μετά μεγίστης "μανίας" ψήφους  , προκειμένου να επιτύχουν , άλλοι να ενταχθούν και άλλοι να παραμείνουν στην πολιτική σκηνή της Χώρας . Το να είσαι μέλος του κοινοβουλίου εκτός της τιμής  που  προσδίδει , έχει προφανώς και πολλά προνόμια ....
Ένα από τα αποτελέσματα της "αλιείας" ήταν και η πρόσληψη μεγάλου αριθμού δημοσίων  υπαλλήλων ώστε να υπερκορεστεί η δημόσια Διοίκηση ; ...έτσι τουλάχιστον  λέγεται ως πρόφαση ;... 
Το τραγελαφικό του θέματος είναι , ότι εδώ και αρκετό καιρό ψάχνουν να βρουν πόσοι σε αριθμό είναι οι υπάλληλοι του δημοσίου και μάλιστα ο κ. πρώην Αντιπρόεδρος Κυβερνήσεως είπε (όπως έγραψε η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στις 16-11-2011) , ότι δεν υπάρχει ακριβής αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και  << ....η απογραφή του 2010 ήταν καθαρά επικοινωνιακή....>> Το μέγιστο ...παν μέγιστο θέμα.... και δύσκολο πρόβλημα για το οποίο ψάχνουν και δεν μπορούν να βρουν λύση δηλαδή πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ,  αποτελεί αστειότητα ολκής ... Τα ονόματα και οι ακριβείς διευθύνσεις όλων των υπαλλήλων είναι πασίγνωστα , καθόσον μισθοδοτούνται ,  εκτός εάν υπάρχουν μισθοδοτούμενοι  που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι....και θα αποκαλυφθούν...  Εάν αυτό πράγματι συμβαίνει ...τότε ποιος φταίει ; ασφαλώς αυτοί που τον προσέλαβαν τον κάλυπταν και τον καλύπτουν , ως παρατρεχάμενο και ημέτερο...

      Μία ευνομούμενη Πολιτεία με κοινωνικές καταβολές και ευαισθησίες για τον άνθρωπο , εφόσον διαπίστωνε ότι οι πραγματικοί (όχι μαϊμούδες) , δημόσιοι υπάλληλοι πλεονάζουν , θα εφάρμοζε ένα απλό μέτρο της απλούστατης λογικής . 
Για μία πενταετία με προοπτική δεκαετίας αναστολή των προσλήψεων , (εκτός των άκρως ειδικών περιπτώσεων) , με ταυτόχρονη , όπου είναι απαραίτητη , η ακριβοδίκαια και σωστή ανακατανομή του προσωπικού ,  που εκάστοτε θα παραμένει . Κατά αυτόν τον τρόπο ΔΕΝ θα διασπαστεί ή αλλοιωθεί η ομοιογένεια και η συνέχεια της εργασίας , που είναι το κορυφαίο και άκρως απαραίτητο στοιχείο , για την αποτελεσματικότητα του γενικότερου σοβαρού έργου  , που πρέπει να  επιτελείται στη δημόσια Διοίκηση . 

       Το πρόσχημα ΕΦΕΔΡΕΙΑ  (για τις ΑΠΟΨΕΙΣ ...Κοινωνική αδικία) ,  γίνεται για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες , που δημιούργησαν στην οικονομική διαχείριση της Χώρας ,  οι εκάστοτε επίορκοι διαχειριστές του δημοσίου χρήματος .   Είναι και αυτό ένα από τα πολλά άδικα ,  δυσβάστακτα και ανάλγητα μέτρα ,  που λαμβάνονται χωρίς τελειωμό εδώ και τρία περίπου χρόνια στους μισθωτούς και συνταξιούχους.


      Οι ΑΠΟΨΕΙΣ  επαναλαμβάνουν και πάλι με απόλυτη ευθύτητα και ειλικρίνεια ότι η ονομαζόμενη ΕΦΕΔΡΕΙΑ  είναι καταφανέστατα κατάφωρη  ..Κοινωνική ...ΑΔΙΚΙΑ.  θα ήταν πολύ δύσκολο από ότι φαίνεται να ειπωθούν οι πραγματικές κακόηχες λέξεις...απόλυση....περικοπή μισθών ....κουτσούρεμα συντάξεων .
Την φαιά ουσία  ,  αντί να την χρησιμοποιήσουν για να βρούνε τις σωστές και δίκαιες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας , τα οποία διαφαίνονται πνιγηρά και για το μέλλον , την χρησιμοποιούν φαίνεται ,  για τα πολιτικά τους τερτίπια και λογοπαίγνια , όπως επίσης πως να μην δυσαρεστήσουν τους τοκογλύφους δανειστές και να δηλώσουν την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα της τρόϊκας .


       Εάν ακολουθηθεί η προτεινόμενη διαδικασία (αναστολή προσλήψεων 5ετίας με βάθος 10ετίας εάν απιατείται) , τότε θα υπάρξουν καταλυτικά επακόλουθα (μετά την ήδη χαώδη διαμορφωθείσα κατάσταση) , τα οποία απαντούν στα τρία βασικά απορρέοντα θέματα 
1.  Αποφυγή της κατάφωρης...  Κοινωνικής... ΑΔΙΚΙΑΣ...
2.  Μετά  από το  γενικότερο  κλίμα , που  υπάρχει , θα  επέλθει  η απαραίτητη ψυχική ηρεμία στους δημόσιους υπαλλήλους , η οποία θα έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα επί της  γενικής αποδόσεώς των. 
3.   Θα ανακουφιστούν οι οικογένειες  όλων των εργαζομένων στο δημόσιο από τον βραχνά της ΑΠΟΛΥΣΗΣ.
        
         Ας το ξαναδούν λοιπόν οι κ. Υπουργοί το  όλο θέμα και να αποφύγουν την κατάφωρη ....Κοινωνική ...ΑΔΙΚΙΑ .

     


       

Δεν υπάρχουν σχόλια: