ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αξιόμαχες....Ένοπλες Δυνάμεις

       Μία χώρα που διαθέτει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις δημιουργεί  αυτόματα το αίσθημα ασφάλειας , για τους εντός πολίτες της και συγχρόνως  είναι αποτροπή για τους εκτός ,  που την επιβουλεύονται... Η ασφάλεια είναι το πρώτιστο θέμα το οποίο συμβάλλει άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας και ως απότοκο αυτής , είναι το αποτέλεσμα να αναζητείται και να προσδοκάται η ποθούμενη  από όλους  τους Λαούς  ευημερία .

              Η ιστορία μας διδάσκει αλάνθαστα , από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα , ότι εκείνες οι χώρες που είχαν αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις διέπρεψαν σε όλους τους τομείς δραστηριότητός τους , ενώ αντίθετα οι άλλες που δεν είχαν , αφανίσθηκαν ή υποδουλώθηκαν  ή αφομοιώθηκαν από άλλους Λαούς . Σήμερα βέβαια δεν έχουμε αφανισμούς ή υποδουλώσεις με το νόημα των λέξεων αυτών , αλλά έχουμε διαμελισμούς Κρατών κατά το γνωστό   " ΔΙΑΙΡΕΕ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ  " από τους ισχυρούς της γης , προκειμένου να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους  γεωπολιτικούς και εδαφικούς στόχους των .
Η  υποδούλωση σήμερα είναι έμμεση και έχει την οικονομική μορφή του εύκολου δανεισμού σε πρώτη φάση , για να ακολουθήσει η εξάρτηση  , οπότε εύκολα επιτυγχάνονται οι επόμενοι στόχοι των εδαφικών και πλουτοπαραγωγικών πηγών , ώστε να τους καρπωθούν  " σαν ώριμο σύκο "...

                 Η σημερινή παγκόσμια αναταραχή και η δύσκολη έως άκρως τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας επιβάλλει έναντι κάθε θυσίας , να διατηρήσουμε  αξιόμαχες τις Ένοπλες Δυνάμεις μας
Ο ευρύτερος χώρος πέριξ των συνόρων μας αφήνει πολλές "γκρίζες" θέσεις για την αμφισβήτηση και προοπτική οικειοποίησης Ελληνικών εδαφών και θαλασσίων χώρων .
Συνοπτικά και ακροθιγώς  αναφέρονται τα ακόλουθα.

Τουρκία.
Αμφισβητεί έμπρακτα... ( Ίμια )  τα σύνορα του Αιγαίου και  την Ελληνικότητα ορισμένων νησίδων , προκειμένου να επεκτείνει τον θαλάσσιο χώρο της εις βάρος της χώρας μας .
Πρόσφατα γράφτηκε ότι  σε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ειπώθηκε , ότι πληρωμένοι  πράκτορες ήταν υπεύθυνοι για τις μεγάλες και καταστροφικές  πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα την τελευταία 20ετία .

Βουλγαρία . 
Χωρίς να επιδιώκεται αναμόχλευση του παρελθόντος...       Ανέκαθεν ο διακαής πόθος ήταν η έξοδος στο Αιγαίο ...δια μέσου της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας . Ο προσανατολισμός  όμως στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει μετριάσει και  έχει κοπάσει , τουλάχιστον φαινομενικά ,  τις όποιες διεκδικήσεις...

Fyrom... ΠΓΔΜ (Σκόπια)
Το προσφάτως κατασκεύασμα κρατιδίου από τον αμφιλεγόμενο και επιβαλλόμενο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας , ούτε λίγο  ούτε πολύ , θέλει να λέγεται Μακεδονία με επεκτατικές βλέψεις επί της Δυτικής  και της  κεντρικής  Μακεδονίας και την έξοδο του στο Αιγαίο .

Αλβανία .
Τα ακραιφνή Ελληνικά εδάφη βόρειος Ήπειρος " κατέχονται από την χώρα αυτή  , των οποίων οι Έλληνες κάτοικοι έχουν υποστεί τα πάνδεινα κατά καιρούς , προκειμένου να αποβάλλουν την Ελληνική καταγωγή τους  Δεν φτάνει αυτό αλλά έχουν θέσειθέτουν και πιστεύουν ότι η Ελληνική Ήπειρος είναι διεκδικούμενο έδαφος... 

              Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν πολύ συνοπτικά , αλλά όμως πεντακάθαρα , ότι ο περίγυρος της Ελλάδας έχει αυτόν τον σαφέστατο διεκδικητικό χαρακτήρα .
Πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο να υπάρχουν αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα , που η Ελλάδα μετά από την άφρονα διαχείριση και τις      "ρεμούλες της   τελευταίας 30ετίας , να υφίσταται επικείμενο τον κίνδυνο για την Εθνική της κυριαρχία της .
Οι δανειστές μας με τις απορρέουσες δανειακές δεσμεύσεις , αφήνουν ζοφερές σκιές για το μέλλον....  <<...παραιτούμεθα...από ενστάσεις για δικαιώματα Εθνικής κυριαρχίας αμετάκλητα και άνευ όρων...>>  (Από ομιλία κ. Κασιμάτη Καθηγητού Συνταγματολόγου ) .


     Κλείνοντας οι ΑΠΟΨΕΙΣ θα αναφερθούν και θα στηλιτεύσουν , ευτυχώς , ορισμένους της ημεδαπής κουφιοκεφαλάκιδες , αμπελοφιλόσοφους  , νεροκουλτουριάριδες , υπερδημοκράτες της κακιάς ώρας , στημένους με ιδιοτελή συμφέροντα και υπηρέτες ξένων κέντρων ... που εμφανίζονται κατά καιρούς σε διάφορες , σχετικού περιεχομένου εκπομπές της TV, παίρνοντας θέσεις δικαιολογητικές για τους " καλούς μας γείτονες ", μέχρι τέτοιου σημείου ώστε   να αυτοχαρακτηρίζονται ανθέλληνες , εφιάλτες και πεμπτοφαλαγγίτες ...
Η μόνιμος επωδός την οποία ξέρουν να εκφέρουν  πάντοτε , είναι   να λένε τους άλλους που τους αντικρούουν ,  ρατσιστές , εθνικιστές και φασίστες...
Ο ακραιφνής Έλληνας που αναφέρεται και υποστηρίζει την ακεραιότητα της πατρίδας του , δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ρατσιστής , εθνικιστής , πολλώ δε μάλλον ως φασίστας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: