ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗΜΕΝΑ..ή..ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ...ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

          Οι   ΑΠΟΨΕΙΣ  θα ασχοληθούν με ένα καταγεγραμμένο γεγονός σε όλη την αθλητική Ευρώπη , που αφορά τον θεμελιώδη και μεγαλύτερο θεσμό του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τo "Τσάμπιονς Λιγκ" . Τα πραγματικά γεγονότα , όπως εξελίχθησαν , σκέπασαν κατά απόλυτο τρόπο με ερωτηματικά τον Ευρωπαϊκό τύπο , τους Ευρωφιλάθλους και ιδιαίτερα αυτούς του ποδοσφαίρου .
Φυσικά δεν ομιλούμε για "διαφθορά" ή "στημένα", αφού δεν υπάρχουν μέχρι τώρα οι απτές αποδείξεις , αλλά αναφερόμαστε σε γεγονότα που ενέχουν ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ πραγματοποιούμενες κατά τέτοιο  τρόπο , ώστε να αφήνουν να φανούν "γκρίζες ζώνες" και ερωτηματικά ...
       
         Οι ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ που παρουσιάζονται είναι χαρακτηριστικές έως αποκαλυπτικές . Δύο ομάδες που πρόσφατα αγωνίστηκαν , έπρεπε η μεν πρώτη η Λυών , να καλύψει μία διαφορά 7 τερμάτων , την οποία κάλυψε τελικά μέσα σε χρονικό διάστημα 5 λεπτών περίπου ,    εγείροντας άμεσα αμφιβολίες για ομάδες επιπέδου  του ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ , αν και στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-1 . Αυτό συνδυάστηκε και με το αποτέλεσμα άλλης ομάδας στην οποίαν ακυρώθηκαν δύο τέρματα και έτσι έμεινε αυτή (η άλλη ομάδα) εκτός συνέχειας της διοργάνωσης .
Η έτερη ομάδα η Μαρσέϊγ αναμένουσα την ήτα μιας Ελληνικής ομάδας για να προκριθεί αυτή και όταν περί το τέλος του αγώνα που έδιδε διαπιστώθηκε , ότι η Ελληνική ομάδα είχε " κλειδώσει " την νίκη , τότε δηλαδή περί το τέλος του αγώνα ,  εντός 2 λεπτών της ώρας πέτυχε δύο τέρματα , ενώ το πρώτο ημίχρονο έχανε με 2-0 και προ της επιτυχίας των δύο προαναφερομένων τερμάτων έχανε με σκορ 2-1 , το άμεσο αποτέλεσμα ήταν να περάσει στον επόμενο γύρο η Μαρσέϊγ εις βάρος της Ελληνικής ομάδας ,  η οποία μέχρι εκείνη την στιγμή πέρναγε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.  Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι ο αγών της Μαρσέϊγ άρχισε 4 λεπτά αργότερα από τους άλλους αγώνες , με ότι συνεπάγεται για αγώνες που προβλέπεται να αρχίζουν όλοι ταυτόχρονα , μία ακόμη ΣΥΜΠΤΩΣΗ...


      Μετά από την διαμόρφωση αυτή των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος της UEFA έσπευσε να δηλώσει  <<...το ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ απόλυτα λογικό... >>.
Εμείς διαπιστώνουμε ακόμη μία άλλη  ΣΥΜΠΤΩΣΗ , πρόεδρος UEFA και ομάδες είναι Γάλλοι  .  


     Τονίζουμε και πάλι ότι αναφερόμαστε στις πραγματικές ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ που παρουσιάστηκαν στους προαναφερόμενους αγώνες . Δεν μιλάμε για " στημένα ή διαφθορά ", θέματα τα ποία ταλανίζουν , δυσφημίζουν και καταρρακώνουν τον παγκόσμιο αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο  .
        
          Κατά καιρούς έχουν  παρουσιασθεί και έχουν χαρακτηρισθεί  ως βρώμικα και"στημένα"αποτελέσματα με τα οποία ασχολήθηκαν και ασχολούνται  τόσο οι αθλητικές Αρχές όσο και η  Δικαιοσύνη , άλλωστε έχουμε και πρόσφατα γεγονότα στη χώρα μας.


       Τα " στημένα " ταυτίζονται και   αποτελούν μια από τις πάρα πολλές μορφές της  "διαφθοράς" , η οποία κυριολεκτικά ανθεί σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής των απανταχού κοινωνιών . 
Η "διαφθορά" δεν έχει ηθικούς φραγμούς , κανόνες ,"χρώματα" και πατρίδα , αλλά υποτάσσεται και προσκυνά σαν Θεό το βρώμικο χρήμα και τον άνομο πλουτισμό...
        
         Κλείνοντας ας ευχηθούμε τα φαινόμενα  διαπλοκής , στημένα και διαφθοράς ,  κάποτε πρέπει  να εκλείψουν γενικά από τον αθλητισμό και αυτό το βάρος πέφτει σχεδόν εξολοκλήρου στις Αρχές που διοικούν τον αθλητισμό...  και που πρέπει να είναι το κυρίαρχο μέλημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: