ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Δανειακή Σύμβαση ....Γεωτρήσεις...Πετρέλαιο

                     
   (Σχετικά με τα Ελληνικά θαλάσσια κοιτάσματα  φυσικού αερίου και πετρελαίου , οι ΑΠΟΨΕΙΣ έγραψαν το παρακάτω δημοσίευμα , πριν από ένα χρόνο.
Επειδή το θέμα είναι άκρως επίκαιρο το επαναδημοσιεύουν) .


             Πρόσφατα ο κ. Μανιάτης Υφυπουργός ενέργειας , δήλωσε ότι σύντομα θα αρχίσουν οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στις περιοχές του Πατραϊκού κόλπου , των Ιωαννίνων και στο Κατάκολο. 
Έχει υπολογισθεί ότι η απόληψη των αποθεμάτων σε πετρέλαιο ανέρχεται στα 250-300.000.000 βαρέλια . Επίσης ότι η Νότια Κρήτη δημιουργεί  σοβαρές προοπτικές.
       
       Την Δανειακή Σύμβαση την οποία υπογράψαμε με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και κυρώθηκε στις  08-05-2010 ,  την  ανάλυσε σε ομιλία του ο κ. Κασιμάτης  καθηγητής και συνταγματολόγος ,  την οποία χαρακτήρισε ως <<επονείδιστη >>. Αναφέρθηκε δε πλήρως και διεξοδικά , σε όλες τις πτυχές αυτής .
Οι  ΑΠΟΨΕΙΣ θα σταθούν σε τρία σημεία της αποδοχής εκ μέρους της Ελλάδας , από όλη την ομιλία του κ. Κασιμάτη .

  • << Παραιτούμεθα  από ενστάσεις (απέναντι στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ) για δικαιώματα ΕΘΝΙΚΗΣ κυριαρχίας "αμετάκλητα και άνευ όρων "...
  • Η Σύμβαση ορίζει , υπέρ των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ , την πλήρη δέσμευση ολόκληρης της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, είτε αυτή είναι ακίνητη , κινητή , σε χρήμα και κάθε είδους αξιόγραφα και δικαιώματα , ή πηγές του επίγειου  , θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου , αφού απαγορεύει την χορήγηση κάθε μορφής προτεραιότητα "σε  οποιονδήποτε άλλο  πιστωτή ή κάτοχο δημοσίου χρέους".
  • Οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μπορούν να μεταβιβάζουν τα δικαιώματά τους σε τρίτο (οργανισμό ή Χώρα >>.... 
       Μετά από τα παραπάνω γεννάται ένα καυτό και πελώριο ερώτημα ,ΕΑΝ οι κ. Βουλευτές που ψήφισαν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ γνώριζαν το πλήρες περιεχόμενο της Δανειακής Σύμβασης  ή  μήπως εξαπατήθηκαν και εάν ναι.... πως ;         
    
        Αντισταθμίζοντας τις γεωτρήσεις που ανήγγειλε ο κ. Υφυπουργός , με την Δανειακή Σύμβαση που υπογράψαμε με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ καταφαίνεται χωρίς καμία δυσκολία , ότι όλα τα οικονομικά οφέλη τα οποία θα προκύψουν από τις αναφερόμενες εξορύξεις πετρελαίου , όπως επίσης και κάθε άλλης πηγής του Δημόσιου πλούτου , είναι δεσμευμένα από τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Εξυπακούεται ότι την ίδια τύχη θα έχουν και τα μεγάλα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης . Τα κοιτάσματα αυτά με την δυνατότητα να συνδυαστούν με τα αντίστοιχα της Κύπρου και ευρύτερα και του  Ισραήλ , μπορούν "όπως λέγεται" να καλύψουν για μία 20ετία τις ανάγκες ολοκλήρου της Ευρώπης .      

     Πρώτιστο και εύλογο λοιπόν συμφέρον   των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ  είναι να μας έχουν σε μακροχρόνιο δανεισμό .  Μας έχουν δέσει  "χειροπόδαρα" και με ένα βρόγχο στον λαιμό , ώστε να τον σφίγγουν , όποτε θελήσουν , για να αποσπάσουν  νέες υπογραφές και νέες δεσμεύσεις , προκειμένου να επωφελούνται των  πάσης φύσεως παραγομένων προϊόντων από τις διάφορες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Χώρας .

       Το τελικό αποτέλεσμα , ΕΑΝ τα εκάστοτε δρώμενα εξελιχθούν κατά αυτόν τον τρόπο , δηλαδή όπως μέχρι τώρα , η Ελλάδα των περισσοτέρων Ελλήνων θα βρίσκεται σε μία διαρκή ύφεση , μιζέρια και ένδεια... και αυτό τελειωμό δεν θα έχει.
Τα όποια καλά θα τα καρπώνονται τώρα άλλοι , δηλαδή αυτά που θα προορίζονταν για την άνοδο του βοιωτικού επιπέδου των Ελλήνων.

       Τελικά η όλη κατάσταση εξελίσσεται σε ένα τερατώδη  "Γόρδιο - Δεσμό" αφού αντί να λύνονται οι κόμποι βλέπουμε να δένονται και να προσθέτονται και άλλοι ....Η Ελληνική  Ιστορία μας διδάσκει με σαφήνεια , πως λύνονται οι "Γόρδιοι - Δεσμοί"...
            
         Επί του προκειμένου και με το σαφές δεδομένο ότι η υπόψη Δανειακή Σύμβαση , όπως εξήγησε και τόνισε ιδιαίτερα ο κ. Κασιμάτης ,  είναι :    Eκτός  Συντάγματος , εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου και εκτός Διεθνούς Δικαίου.   Με ξεκάθαρες θέσεις αλλά και με πεποίθηση οι ΑΠΟΨΕΙΣ τονίζουν και εύχονται ,   από την αστείρευτη πηγή των μεγάλων ανδρών του ΕΘΝΟΥΣ , που σε δύσκολους καιρούς εμφανίζονται στο προσκήνιο της   δημόσιας ζωής της  Χώρας ,  να ξεπροβάλλει εκείνη η φυσιογνωμία , που θα ξιφουλκήσει  και να κόψη τον "Γόρδιο Δεσμό" , ΠΑΝΤΟΤΕ όμως μέσα στις επιταγές του Συντάγματος και τις αληθινές Δημοκρατικές διαδικασίες.

        Εδώ θα τονισθεί και πάλι , οι όποιοι αναγνώστες του παρόντος , να  αναγνώσουν την ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στις 10-11-2011 με τίτλο  ( Ξύπνημα....του ΕΘΝΟΥΣ).










          
          
                                             


                                     

    Δεν υπάρχουν σχόλια: