ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ευρωζώνη...Γερμανία...ΔΝΤ...και στο Βάθος ...Ελλάδα


       Η κυρία Λαγκάρντ ,  πρόεδρος του απεχθούς ΔΝΤ , δεν είναι αφελής ούτε έκανε κανένα λάθος , για αυτά που πρόσφατα ανάφερε . Μάλιστα ήξερε πάρα πολύ καλά τι είπε "εν πλήρη συνειδήσει" ,  σαν σωστός πρόεδρος του τοκογλυφικού και ληστρικού  ΔΝΤ , αδελφάκι των οίκων αξιολόγησης και των αισχρών τοκογλύφων παγκόσμιων δανειστών . Όλοι τους έχουν ένα και μόνον σκοπό ,  πως να αποκομίσουν κέρδη και να βάλλουν χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του "στόχου" χώρας , αφού προηγουμένως την δέσουν χειροπόδαρα με ανοίκειες και αποικιοκρατικές συμβάσεις . Η κυρία λοιπόν των 381.000 Ευρω ετησίως απαλλασσόμενη από κάθε φόρο , έπρεπε να ικανοποιήσει και τους πάτρωνες της...Οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια υποθάλπτουν τον αδιαφανή πόλεμο και υποσκάπτουν την σταθερότητα και την φερεγγυότητα του Ευρώ . Αυτό βέβαια θα επιτευχθεί μόνον και εφόσον κλονισθεί διεθνώς η εμπιστοσύνη  στο νόμισμα .

      Η "φτιαχτή" κρίση από τον εσκεμένο υπερδανεισμό , που ενέσκηψε εντός της Ευρωζώνης και με πρώτο θύμα και πειραματόζωο την Ελλάδα , ακολουθεί όπως διαφαίνεται ευρύτερα  ο υπόλοιπος Νότος  στην φτώχεια και την εξαθλίωση .

       Προκειμένου για εμάς , ας  όψονται αυτοί , που μας πήγαν και μάλιστα παρακαλετά  στο ΔΝΤ και υπό τις ευλογίες της Γερμανίας , που συνδέθηκε προαποφασισμένα και υστερόβουλα... σε κοινό σκοπό με το ΔΝΤ ,  δηλαδή της  δημιουργίας της τρόϊκας και της οικονομικής αιχμαλωσίας , που οδηγεί κατάφωρα στην πλήρη ένδεια .

       Η απαράδεκτη θέση της Γερμανίας (κ. Μέρκελ-κ. Σόϊμπλε) για την "εν πολλοίς φτιαχτή" κρίση στην Ευρωζώνη , μας γεννά πάμπολλα ερωτήματα , για το τι θέλει , το τι επεδίωξε και τι   επιδιώκει τελικά σήμερα , ώστε να δεχθεί και να διατηρεί το ληστρικό ΔΝΤ στην Ευρωζώνη . Ο οργανισμός αυτός καθαρά κερδοσκοπικός και εκτός των βασικών αρχών της συστάσεως της Ευρωπαϊκής Ένωσης , έχει βαρύνουσα γνώμη σήμερα για τα τεκταινόμενα στην Ευρωζώνη .

       Η Γερμανία λοιπόν , που παριστάνει την απόλυτο και κυρίαρχο δύναμη  στην Ευρωζώνη και προβάλλει εαυτόν ως τον αυταρχικό ηγεμόνα , συνεπικουρούμενη από  ορισμένα έντυπά της , που θέλουν να λέγονται σοβαρά ,  παρουσίασαν στο παρελθόν  την θεά Αφροδίτη κατά ένα αδιάντροπο , ανοίκειο και πρόστυχο τρόπο του... "δάκτυλου"... και επίσης να χλευάζουν σαρκαστικά...  <<...να πωλήσετε μερικά νησιά σας και την Ακρόπολη για να ξεχρεώσετε...>> Θα πρέπει να καταλάβει ,  ότι με την στάση της αυτή , κυρίως απέναντι στην  Ελλάδα  και τον Νότο  οδηγεί σε μέγιστη κρίση την Ευρωζώνη , η οποία κρίση θα αποβεί τελικά   μοιραία , για την συνοχή και την μελλοντική υπόσταση της Ευρωζώνης .

       Εάν πράγματι θέλει  το καλό της Ευρωζώνης η Γερμανία και επιδιώκει να ξεπεραστεί η κρίση δανεισμού των  μελών , που την απαρτίζουν κυρίως του Νότου , τότε δεν πρέπει να αφήνει  "αποχρώσεις ενδείξεις" , ότι δεν την ενδιαφέρει σύντομα ή και βραχυπρόθεσμα η κατάρρευση της Ευρωζώνης , στηριζόμενη προφανώς στους ομολογουμένως καλούς δημοσιονομικούς δείκτες της .
Οι ενδείξεις αυτές δημιουργούν την υποψία μήπως το επιδίωξε και το επιδιώκει α δ ι α φ α ν ώ ς , δηλαδή την κατάρρευση του Ευρώ , βασιζόμενη στο ισχυρό Μάρκο που θα έχει , μετά την εξαφάνιση του Ευρώ και εκτιμάται , ότι αφήνει να υποβόσκει ο ακήρυκτος πόλεμος  , που έχει ενσκήψει εδώ και χρόνια του δολαρίου κατά Ευρώ και κατατρώει ύπουλα την πραγματική του αξία .

    Υπάρχουν ακόμη και οι καλοθελητές παπαγάλοι , που αναφέρονται στο GEURO για την Ελλάδα και τον Νότο , που δεν είναι τίποτε άλλο ,  μια από τις εναλλακτικές θέσεις κάτω από το τραπέζι , οι οποίες μαγειρεύονται υπόγεια και προσφέρουν λύσεις δέσμευσης και αποικιοκρατικής υποταγής στους τοκογλύφους δανειστές της Ευρώπης .  Πίσω όμως από αυτούς , εκτιμάται , ότι βρίσκονται τα  συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών τραστ τραπεζών και όχι μόνον , που αντανακλούν στην υποκρύπτουσα υιοθέτηση της   Γερμανίας και των συν αυτή ομοϊδεατών της

       Ήγγικεν λοιπόν η ώρα και ο ανεπιστρεπτί χρόνος για την συσπείρωση των αδυνάτων και καταπιεσμένων της Ευρωζώνης...  Αυτή η λανθασμένη πολιτική , όπως επισημαίνουν όλοι οι σώφρονες ανεξάρτητοι οικονομολόγοι και λοιπές σοβαρές παγκόσμιες προσωπικότητες , μη ενταγμένοι στην "μαφία" των δολοπλόκων στυγερών τοκογλύφων δανειστών , που υποθάλπτονται από τους "λεγόμενους" μεγάλους κρατούντες προεξάρχουσας της Γερμανίας . Αυτό οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα την Ευρωζώνη ,  με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις στα μέλη κράτη και κυρίως των αδυνάτων ,  που  οδηγούνται αυτά αναπρότρεπτα στην φτώχεια και την εξαθλίωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: