ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Στικάκι...ντανς

  
         Οι ΑΠΟΨΕΙΣ αρχικά στις 29-10-2012 ανάρτησαν στο ιστολόγιο τους το δημοσίευμα  με τίτλο "Λίστες ...Τρελός Χορός Ντροπής". Με την έλευση του νέου CD από την Γαλλία επανήλθαν στις 24-12-1012 και προλόγησαν , κατά κάποιο τρόπο , την αρχική ανάρτηση , την οποία και επαναδημοσίευσαν .
Τα αναγραφόμενα αντανακλούν και παρουσιάζουν με την σχετική γλαφυρότητα την σημερινή μπερδεμένη και ίσως στημένη κατάσταση , σχετικά με τις λίστες - στικάκια (USB) . Εκείνο που λείπει από τον "...τρελό χορό ντροπής", είναι εκείνο που θα έλεγε ο αείμνηστος Ζαμπέτας....αντί του περιβόητου "συρτάκι ντανς"...άλαα... και τώρα "στικάκι ντανς".

      Η τραγελαφική και χαώδης κατάσταση , που παρουσιάζεται  σήμερα , προφανέστατα καλύπτει έμμεσα και άμεσα και ρίχνει την αναλογούσα  συσκότιση στο παμμέγιστο πρόβλημα , που ταλανίζει εδώ και πολλές δεκαετίες την χώρα . Το πρόβλημα δεν είναι άλλο από την φοροδιαφυγή  η δε καταπολέμηση , που κατά καιρούς  βαρύγδουπα ανακοινώνεται από τους εκάστοτε κρατούντες αποβαίνει ...ηθελημένα ή όχι... άκρως αναποτελεσματική
   
          Οι ρίζες της φοροδιαφυγής , που γιγαντώθηκαν και έγιναν κατεστημένο για τους οικονομικά μεγαλοκαρχαρίες της χώρας και  μάλιστα "εν πολλοίς" με την φανερά πλέον , αλλά διακριτική ανοχή των εκάστοτε κυβερνώντων , εξαπλώθηκαν ανησυχητικά σε μεγάλο ποσοστό  στους κρατικούς λειτουργούς , όπως και στους απλούς πολίτες.

      Μέγιστο διακύβευμα για την χώρα είναι  η ειλικρινής καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ,  σε όλες τις μορφές και τις πτυχές που παρουσιάζεται , αλλά αυτό δυστυχώς σήμερα δεν καταφαίνεται , καθόσον επιλεκτικά παρουσιάζονται ορισμένα φαινόμενα κυρίως των απλών πολιτών . Ας ελπίσουμε ότι μετά από τα σημερινά απαράδεκτα , σχετικά με τον "...τρελό χορό ντροπής"που χορεύουν τα στικάκια  τα προερχόμενα από την αρχική λίστα Lagard , θα δώσουν τo έναυσμα για την ριζική  αλλαγή του επικρατούντος κλίματος ... ίδωμεν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: