ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ( ΕΡΤ ).


Με αφορμή τα τεκταινόμενα στη βουλή και την συζήτηση για το θέμα  ΕΡΤ, οι ΑΠΟΨΕΙΣ παραθέτουν το τι έγραψαν τότε για το μαύρο που παρουσίασε η TV και όχι μόνον... όπως επίσης χρονογράφησαν τα γεγονότα...


Η σημερινή διαμορφούμενη κατάσταση με τον αιφνίδιο θάνατο - κλείσιμο της ΕΡΤ , που βασίστηκε στο βαρύγδουπο διάγγελμα από τους ιθύνοντες , με ηθικοπλαστικές θέσεις , προκειμένου να καταργήσουν την διαφθορά και τις καταχρήσεις του δημόσιου χρήματος...
Η θέση αυτή των σημερινών κυβερνώντων είναι επίπλαστος , ψευδής , υποκριτική και ανέντιμος.

  Αυτά που καταγγείλατε κύριοι κυβερνώντες , είναι σαφής κόλαφος και ανερυθρίαστη αποδοχή για εσάς και τους επί πολλά έτη προηγούμενους από εσάς , που διορίζατε κατά καιρούς , ως άλλοι "Αλή Πασάδες" τα "τσογλάνια" σας , με τους παχυλούς μισθούς για να σας στηρίζουν δημοσιογραφικά και όχι μόνον , στις εκάστοτε ψηφοθηρικές και εκλογικές σας αναμετρήσεις .
Εκείνο όμως που κατάφωρα θα σας στιγματίζει είναι , ότι σε μία νύκτα και χωρίς ενημέρωση εναλλακτικής λύσης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου , πετάτε κυριολεκτικά στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους οικογενειάρχες , οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα προαναφερόμενα "τσογλάνια".                               

    Προφανώς θέλετε να δείξετε την έμπρακτο υποταγή σας στους τοκογλύφους δανειστές μας , που έχουν ενσκήψει ως λαίλαπα πεινασμένων γυπαετών στο "πτώμα" της Ελλάδας , έτσι όπως την έχετε καταντήσει.  
  
 Εκτιμάται ... ότι το σημερινό απάνθρωπο κατάντημα, προφανέστατα έχει και άλλες όψεις για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης από άλλα γεγονότα όπως:
  • Τα παρουσιαζόμενα αδιέξοδα με τις αποκρατικοποιήσεις , που  πίσω από την αποτυχία της ΔΕΠΑ , κρύβεται το μέγιστο θέμα της υποθαλάσσιας ενέργειας , από τα πλούσια κοιτάσματα του Ιονίου , του βορείου Αιγαίου και των Νοτίως και Ανατολικά Κρήτης.
  • Το κουκούλωμα και της μη επέκτασης... των αναγνωρισθέντων και κατόπιν παραδοχής από στελέχη του ΔΝΤ ,  των συνεχόμενων λαθών , που αφορούν τον χειρισμό και των επιβαλλομένων μέτρων από την τρόϊκα.
  • Την "πρόβα τζενεράλε" για τα "προγκρόμ" των απολύσεων που ακολουθούν.
  • Η μη άμεση ενημέρωση από το κανάλι vouli των πολιτών  για τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή.
  • Ως τελευταία άποψη είναι εκείνο το εξόχως σοβαρό θέμα , για  το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να αποκρυφτεί τουλάχιστον επί του παρόντος.
  Ο αποκλεισμός από τις καθημερινές ειδήσεις των παραμεθορίων περιοχών , ορισμένων νησιών όπως και του απανταχού Ελληνισμού της γης , είναι ολέθριο λάθος και ίσως αποβεί μοιραίο για τους σημερινούς κυβερνώντες .

   Επαναλαμβάνεται... εάν θέλατε να ξεβρομίσει από τα παράσιτα  κρατικοδίαιτα κοράκια της ΕΡΤ ,  που ζουν σε βάρος του Έλληνα πολίτη , υπήρχαν πάμπολλοι  τρόποι και το σημαντικότερο θα είχαν και την καθολική αποδοχή όλων σχεδόν των Ελλήνων .

     Εκτιμάται ακόμη , ότι η απεργία από την Ένωση Συντακτών ,  καταλήγει να έχει , ως απότοκο , την μη ενημέρωση των πολιτών , ανεξάρτητα εάν αφήνετε αυτό στην  διακριτική ευχέρεια των ιδιωτικών καναλιών...  η όποια ενημέρωση.  Ήδη όμως αυτή πραγματοποιείται , από ορισμένα μικρά κανάλια και μέσω διαδικτύου προβάλλεται  η ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ... εύγε τους. 

Τώρα το Χρονογράφημα...
Χρονογραφώντας την επικαιρότητα έχουμε τα ακόλουθα. 
Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ  Μία καλή;;;  εσπέρα ανακοινώνεται "διαγγελματικά" με στόμφο και βαρύγδουπα , ότι περί το μεσονύκτιο καταργείται και σφραγίζονται οι εκπομπές των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών  εκπομπών και των προγραμμάτων της ΕΡΤ δηλαδή σκέτη "μαυρίλα" στις οθόνες .  Απολύονται  δε , άπαν το τεχνο-δημοσιογραφικό προσωπικό , όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος στην ΕΡΤ.
Το προκύψαν θέμα καθιστά άφωνη ,  την μεγάλη πλειοψηφία του τηλεοπτικού κοινού και όχι μόνον , οπότε άρχεται η εμφάνιση του σκηνικού.... "τραγέλαφος - αλαλούμ" .

Αποτέλεσμα εικόνας για εσηεα Την επομένη ημέρα ανακοινώνεται η απεργία των ειδησιογραφικών εκπομπών από την Ένωση Συντακτών , με αποτέλεσμα σχεδόν  όλα τα ιδιωτικά κανάλια να σταματήσουν τις ειδήσεις . Ο "τραγέλαφος - αλαλούμ" όμως μεγαλώνει όσον αφορά την ειδησεογραφική ενημέρωση του πολίτη (θέμα αυστηρά κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα). Δηλαδή τα ιδιωτικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ,  που έπρεπε να συνεχίσουν να μεταδίδουν τις ειδήσεις για την ενημέρωση του πολίτη σίγησαν.... Οι δε μη έχοντες πλέον το "δικαίωμα" , να πραγματοποιούν ενημέρωση (ΕΡΤ και απολυόμενο τεχνο-δημοσιογραφικό προσωπικό) , βρήκαν τον τρόπο και με την βοήθεια κάποιων μικρών καναλιών και μέσω του διαδικτύου , να εκπέμπουν ενημερωτικές εκπομπές και κατά κάποιο τρόπο , να ξεπεράσουν την "μαυρίλα" που σκίασε τις οθόνες των τηλεθεατών στα κανάλια και τους Ρ/Φ σταθμούς της ΕΡΤ.
      Τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν , από τα τρία , διαφωνούν με το απότομο της παύσης λειτουργίας της ΕΡΤ  από το τρίτο  και επειδή δεν ενημερώθηκαν για τον χρόνο και τον τρόπο επέμβασης , οπότε για την εκτόνωση συγκαλείται σύσκεψη των τριών αρχηγών  σε προσεχή ημέρα .

     Η ενημέρωση όμως του πολίτη συνεχίζεται , έστω και με εμπόδια ,  από τα μικρά κανάλια και την καταργημένη ΕΡΤ και με  βασικό "όχημα" το διαδίκτυο. 



        Οι απεργούντες ιδιωτικοί τηλεοπτικοί   Ρ/Φ  σταθμοί με την παρέλευση των πρώτων ημερών διαπιστώνουν σοβαρό έλλειμμα ακροαματικότητας , θα χάσουν (money)... από τις διαφημίσεις , επειδή  το τηλεοπτικό κοινό προστρέχει για ακρόαση ενημέρωσης στα μικρά κανάλια , που δεν απεργούν και κυρίως στην ΕΡΤ, η οποία όπως προαναφέρθηκε εκπέμπει διαδικτυακά . Αποφασίζουν  λοιπόν άρον άρον την άρση της απεργίας... 
Συμβούλιο της Επικρατείας
Εντομεταξύ οι οριστικά απολυμένοι της ΕΡΤ προσφεύγουν στο ΣτΕ .
Ύστατη, - Σύσκεψη Βενιζέλου-Κουβέλη-Το, Σαμαρά,ystati, - syskepsi venizelou-kouveli-to, samara
          Η προαναφερόμενη , τρις και ήμισυ ωρών , σύσκεψη των κυβερνώντων αρχηγών , που αναμενότανε με την σχετική ανησυχία , ως προς αυτά τα οποία έμελλε να αποφασιστούν, περατώθηκε με το μεγαλοπρεπές , ότι αυτή θα επαναληφθεί μετά από δύο ημέρες.

   Ακολουθεί η απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή των εργαζομένων της ΕΡΤ ...  Το παράνομα εκπεμπόμενο πρόγραμμα της ΕΡΤ καθίσταται , κατά κάποιο τρόπο , έννομο καθόσον η απόφαση ορίζει την άμεση εξάλειψη της "μαυρίλας" από τα κανάλια της ΕΡΤ.  Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό , θα πρέπει προφανώς ,  το απολυόμενο οριστικά προσωπικό της ΕΡΤ, η οποία (ΕΡΤ) έκλεισε... από φορέας του δημοσίου να εργαστεί στις θέσεις , που κατείχαν προ της απολύσεως και που παράνομα εκτελεί τώρα εκπομπές...δηλαδή ο "τραγέλαφος - αλαλούμ" σε όλη του την μεγαλοπρέπεια. Αυτά και μέχρι να συγκροτηθεί ο φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ.

      Η απόφαση του ΣτΕ βγήκε , αλλά η "μαυρίλα" παραμένει μέχρι πότε;;; Εφόσον λοιπόν παραμένει... τότε έχουμε καταφανέστατα  την μη εφαρμογή της διαταγής από τους υπεύθυνους να την υλοποιήσουν.

      Η δεύτερη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε των τριών αρχηγών . Ο χρόνος διάρκειας καταφανώς δεν αναλώθηκε για την ΕΡΤ , καθόσον ουδέν αναφέρθηκε στο θέμα ΕΡΤ. Προφανώς αναμένουν την διευκρινιστική , μετά από την πρώτη προσωρινή απόφαση του ΣτΕ . Ανακοινώνουν όμως για 2η φορά μεγαλοπρεπώς , ότι την επομένη ημέρα θα ξανασυναντηθούν... Αναμονή... Ο "τραγέλαφος-αλαλούμ" καλά κρατεί... 

Η 3η συνάντηση των αρχηγών πραγματοποιείται...  και έχει ως απότοκο... μπήκε  τρικομματική και βγήκε δικομματική... δηλαδή"αυτοκουρεύτικε". Σήμερα όλα κουρεύονται...  
      
    Η αναμενόμενη 2η απόφαση του ΣτΕ δεν διαφέρει ουσιαστικά από την πρώτη.

  Ο πάντα επίκαιρος  και εύστοχος γελοιογράφος Κώστας Μητρόπουλος δημοσιεύει στον ημερήσιο τύπο την παρακάτω γελοιογραφία , που αφορά την απόφαση του ΣτΕ και την ερμηνεία  που δίνουν οι ειδήμονες;;;...      





   Αυτά συνθέτουν , μέσα σε 10 ημέρες ,  το σκηνικό του "τραγελαφικού - αλαλούμ" , που ήδη εξελίσσεται ταχύτατα σε ακροαματική "βαβυλωνία" από τους εκπροσώπους του λαού . Οι "λεβέντες" (άρρενες και θήλυ ) βουλευτές μας ,  πλημμύρισαν τα ιδιωτικά κανάλια και καταφεύγουν σε έντονες συζητήσεις και πολλές φορές απρεπείς , για το πως ο καθένας ερμηνεύει και αντιλαμβάνεται , όλα τα τεκταινόμενα γεγονότα , από την "αποφράδα" νύκτα μέχρι και την απόφαση του ΣτΕ . Οι συζητήσεις ατέρμονες , κουραστικές και χωρίς νόημα , καθόσον ο ένας διακόπτει τον άλλο και δεν  τον αφήνει να ολοκληρώσει την σκέψη του , και έτσι να δημιουργείται η "βαβυλωνία" στην εκφορά του λόγου και ο τηλεθεατής να μην μπορεί να παρακολουθήσει και να αντιληφθεί τα λεγόμενά τους.     

      Όλα αυτά γίνονται παραμερίζοντας ή για να ξεφύγουμε ;;; από τα άκρως φλέγοντα οικονομικά θέματα και όχι μόνον, που αντιμετωπίζει ο απλός Έλληνας , ο οποίος  μαστίζεται κυριολεκτικά από την ένδεια , την ανεργία και από ότι καταφαίνεται οι νέες θυσίες βρίσκονται βραχυπρόθεσμα μπροστά του ... Ελλάδα το μεγαλείο σου...




Δεν υπάρχουν σχόλια: