ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Στη Γραμμή Εκκίνησης... Στίβου... οι Αποκρατικοποιήσεις συνέχεια 5η


 Οι ΑΠΟΨΕΙΣ σε παλαιότερες δημοσιεύσεις αναφέρθηκαν στις πολύκροτες αποκρατικοποιήσεις που όπως καταφαίνεται ενδιαφέρονται  ιδιαίτερα επίμονα  οι δανειστές μας .  Εδώ και πολύ καιρό εφαρμόζουν μία μακρόπνοη και στοχευμένη τακτική σε άμεση σχέση με το όσο το δυνατόν το ευτελέστερο τίμημα .
Οι προηγούμενες αυτοτελείς δημοσιεύσεις , που αναρτήθηκαν παλαιότερα , προτείνεται να αναγνωστούν για την καλλίτερη εικόνα του όλου θέματος Αυτές θα τις εντοπίσετε ρολάροντας στο δεξιό χώρο της ανάρτησης και στην αρχειοθήκη του ιστολογίου  αυτές είναι:
             *    17/11/2011  Αποκρατικοποιήσεις .
             *    7/4/2012      Αποκρατικοποιήσεις  συνέχεια 1η.
             *    25/7/2012    Αποκρατικοποιήσεις        -//-     2η.
             *    20/9/2012    Αποκρατικοποιήσεις        -//-     3η.
             *    24/1/2013    Αποκρατικοποιήσεις       -//-      4η 
                                            *****

       Αρχίσαμε να χάνουμε τον έλεγχο σχετικά με τις διαδοχικές παραιτήσεις των προέδρων στο ΤΑΙΠΕΔ...
Οι ΑΠΟΨΕΙΣ εύχονται και θα ήθελαν να δεχθούν ότι το θέμα αυτό αφορά σε αστοχίες , ως προς την εκλογή του κατάλληλου προσώπου . Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να ειπωθούν , πολλά δυσμενή για τις επιλογές αυτές  από μέρους των εκάστοτε κυβερνώντων , όπως για ιδιοτελείς στοχεύσεις , δουλικούς ενδoτισμούς σε έσω-εξωτερικές παρεμβάσεις κ.α . Ας ελπίσουμε ότι τίποτε δεν συμβαίνει από αυτά και να ευχηθούμε ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ να επιτύχει στο έργο του , που αναμφίβολα είναι άκρως σοβαρό .

  Στη γραμμή εκκίνησης λοιπόν του "στίβου" αποκρατικοποιήσεις , ήδη βρίσκονται ΟΠΑΠ , ΔΕΠΑ , ΔΕΣΦΑ και 6 ακίνητα - φιλέτα του εξωτερικού , ενώ στη γραμμή αναμονής βρίσκονται οι υπόλοιπες .
Για τους "αθλητές" όμως  ΔΕΠΑ -ΔΕΣΠΑ , από ότι καταφαίνεται, υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από τους κριτές και τον εφέτη εκκίνησης , όσον αφορά την θέση που πρέπει να λάβουν κατά την εκκίνηση ...
Για να είμαστε πιο σαφείς στο θέμα έχουν εμπλακεί η Ρωσία και οι ΗΠΑ , δηλαδή όπως θα έλεγε ο απλός άνθρωπος ...μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...  Το πως θα ισορροπήσει στη στενή λωρίδα βηματισμού η χώρα χωρίς να γλιστρήσουμε , εκτιμάται ότι είναι καθαρώς θέμα , σοβαρότητας , αποφασιστικότητας και χωρίς παρακλήσεις από την διαυγή τήρηση των όρων που διέπουν τον προκηρυχθέντα διαγωνισμό . Αυτό θα εμπεδώσει την φερεγγυότητα της χώρας , η οποία φερεγγυότητα , έχει αμφισβητηθεί και λοιδωρηθεί τα τελευταία χρόνια . Αυτό το έχει απόλυτο ανάγκη η χώρα , καθόσον έπονται άλλες πολλές σοβαρές συναφείς ενέργειες .

   Εμβόλιμα οι ΑΠΟΨΕΙΣ θα αναφερθούν στην πολυδιαφημιζόμενη διαπραγμάτευση ... με ΠΟΙΟΥΣ;;; δηλαδή τους εντολοδόχους και τα τσιράκια των δανειστών , καλά ακόμη δεν έχουμε καταλάβει , ότι τα ανθρωπάκια αυτά ουδεμία αρμοδιότητα έχουν να διαπραγματευθούν θέματα , που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την δανειακή σύμβαση χωρίς την έγκριση των πατρόνων τους και ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ρητές εντολές , που πρέπει να τηρήσουν απαρέγκλιτα .
Όταν  όμως τους τεθούν θέματα , που αγγίζουν τα φλέγοντα της δανειακής , τον δρόμο τον ξέρουν πολύ καλά , βγάζουν μία ανακοίνωση ... για τον τύπο... και την "κοπανάνε" σαν κυνηγημένοι λαγοί , προκειμένου να συναντήσουν τα αφεντικά τους για να πάρουν νέες εντολές , γραμμή αντιμετώπισης ως και ειδικό χειρισμό... των τεθέντων ...
Όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνουν τα "ξεφτέρια" μας ή μήπως παίζεται στημένο επικοινωνιακό θέατρο , για να δείξουνε στον κατατρεγμένο , καταπονημένο και επαίτη οικονομικά απλό Έλληνα , ότι διαπραγματεύονται .

     
 Σε κάθε περίπτωση αποκρατικοποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας , η ενημέρωση του ιδιοκτήτη Έλληνα πολίτη , πρέπει να είναι πεντακάθαρη και χωρίς λεκτικούς ακροβατισμούς και έωλων επιχειρημάτων . Το πως;;; θα ενημερωθεί είναι  απλό απλούστατο , δημοσίευση σε ειδική σελίδα του διαδικτύου η εκάστοτε συνυπογραφόμενη συμφωνία πώλησης αποκρατικοποίησης .

    
   Εδώ θα τονισθεί ιδιαίτερα και πάλι , ότι τα όποια οικονομικά οφέλη , που θα προκύψουν από την απόληψη του υποθαλάσσιου δημόσιου πλούτου (φυσικό αέριο-πετρέλαιο) από το Ιόνιο - Βόρειο Αιγαίο - Νότια και Ανατολικά Κρήτης , δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υπαχθούν σε καμία συσχέτιση  ή δέσμευση , από τους δανειστές , με το εξωτερικό χρέος . Τα κέρδη αυτά πρέπει αναντίρρητα  να μείνουν στον αποκλειστικό χειρισμό και διαχείριση της χώρας , με πρώτιστο μέλημα την οικονομική ανακούφιση του Έλληνα πολίτη , που όπως προελέχθει είναι ο κυρίαρχος ιδιοκτήτης του δημόσιου πλούτου επίγειου , υπόγειου και υποθαλάσσιου .

    Τελειώνοντας , για τις ΑΠΟΨΕΙΣ το μέγιστο θέμα αποκρατικοποιήσεις δεν κλείνει εδώ , αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει πολύ "δρόμο" να διαδράμει.
                             
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: