ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ελλάδα – Κύπρος στη Μέγγενη Επαπειλούμενης… Χρεωκοπίας.


  Οι ΑΠΟΨΕΙΣ σε προηγούμενες δημοσιεύσεις , προκειμένου για την  Ελλάδα  και την Κύπρο , αναφέρθηκαν  στη  ρύση  του  Ισοκράτη   «…κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατο…» και στο δράμα , που ζει η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια και αυτό το επονείδιστο , που ξεκίνησε με την μαρτυρική Κύπρο… Το αόρατο όμως αρχίζει να καθίσταται… προβλέψιμο.
   
   Ο Βορράς και κυρίως η «ηγεμονική» Γερμανία πνίγονται κυριολεκτικά  για την ενέργεια μεσοπρόθεσμα και μελλοντικά. Επομένως πρέπει από τώρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της «πνοής ζωής», δηλαδή της απαιτούμενης ενέργειας . Το μάνα «εξ’ουρανού» , (τα υποθαλάσσια κοιτάσματα), που ήρθε για την Κύπρο και την Ελλάδα , απεργάζεται  ο Βορράς της Ε.Ε  , για την οικειοποίηση του ,  με κάθε τρόπο  και  με όσο το δυνατόν ελάχιστο κόστος .
  
     Η συγκυρία και η επιδίωξη   με κάθε τρόπο  εκ μέρους της τρόϊκας , που παρουσιάζεται σήμερα ,  μας οδηγεί ανεπιφύλακτα και χωρίς ενδοιασμούς στο συμπέρασμα , ότι με την έναρξη της απόληψης του υποθαλάσσιου πλούτου και της παραγόμενης ενέργειας φυσικού αερίου και πετρελαίου , ΠΡΕΠΕΙ οι χώρες αυτές να επαπειλούνται από την κατάρα της χρεοκοπίας . Ας αναλογιστούμε τι πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα την δανείζουν σε δόσεις ύψους , τέτοιο , ώστε να μην καλύπτονται πλήρως οι τρέχουσες ανάγκες της , αποτέλεσμα το χρέος μεγαλώνει . Από διαπραγματεύσιμο , που ξεκίνησε , ήδη καθίσταται μη διαπραγματεύσιμο . Η ένδεια και η ανεργία φουντώνουν και ο μέσος Έλληνας γίνεται μέρα με την ημέρα φτωχός φτωχότερος , ενώ ο φτωχός έγινε πένης αναζητώντας το πιάτο φαγητού για να επιβιώσει .
    

     Το θέμα Κύπρου το απεργάζεται με  έντονους ρυθμούς η τρόϊκα, καθόσον δεν υπάρχει η τριετία  εκκόλαψης όπως στην Ελλάδα , για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν έντονες , εκβιαστικές και άμεσες πιέσεις    καθόσον η σύντομη χρονικά αναφαινόμενη απόληψη του φυσικού αερίου , δεν τους επιτρέπει να χρονοτριβούν , ώστε να την θέσουν από τώρα , υπό πλήρη ομηρία  και υπό το καθεστώς της επαπειλούμενης χρεωκοπίας .
    
    Με αυτόν τον δόλιο , επαίσχυντο και ληστρικό τρόπο , επιχειρείται να τεθεί το αναλογούν ποσοστό κέρδους , από τα μεγάλα κοιτάσματα ενέργειας και των δύο χωρών ,  σε υποδούλωση και δέσμευση .
   
    Η μεθόδευση και η καλά κουρδισμένη προσπάθεια από τους πάτρωνες της τρόϊκας είναι να θέσουν σε ένα αέναο κύκλο διατήρησης του χρέους , ώστε να επαπειλείται , ως δαμόκλειο σπάθη  η χρεωκοπία . Αυτό μου φέρνει στη μνήμη  τον αείμνηστο καθηγητή μου και  δάσκαλο  Σταματιάδη  ο  οποίος  μας  έλεγε  τι είναι ιδανικό «...ιδανικό είναι το συλλαμβανόμενο και διαρκώς διαφεύγον…» Έτσι και τα χρέη Ελλάδος και Κύπρου θα πραγματοποιούν τον αέναο κύκλο , δηλαδή θα προσπαθούν Ελλάδα και Κύπρος να τιθασεύσουν το χρέος θα πλησιάζουν…  αλλά αυτό θα ξεφεύγει…
    
      Η εκτίμηση  που κάνουν οι ΑΠΟΨΕΙΣ είναι , ότι Ελλάδα και Κύπρος και κατά πρώτο λόγο η Ελλάδα , ( λόγω του μεγαλύτερου χρόνου διάρκειας  εμπλοκής της με την τρόϊκα ) , οδηγούνται πιεστικά και μαθηματικά στο «μονόδρομο» ,  που επιβάλλεται ετσιθελικά από τον ισχυρό , ο οποίος «ισχυρός» ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνον για το ίδιον όφελος , καταπατώντας κάθε έννοια αρχών συστάσεως της Ε.Ε , του δικαίου και ηθικής . Το περίεργο και άξιο παρατήρησης είναι , από ότι καταφαίνεται , τα επόμενα θύματα του λεγόμενου Νότου ,  παραμένουν με απάθεια να παρακολουθούν τα κατάπτυστα τεκταινόμενα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο .
      
    Ας ελπίσουμε , ότι θα ενσκήψουν εκείνες οι προϋποθέσεις ,  που θα δώσουν την νέα πνοή στην Ε.Ε , για να καταστεί αντάξια του προορισμού της ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: