ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Σκηνικό... Πολιτικής- πολιτικών..."Βαβέλ"

Αναδημοσιεύται ...εκτιμώντας ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως... τίποτε


  Κάθε τόσο διαβάζουμε και ακούμε από τα ΜΜΕ τα περί δεξιών, αριστερών, κεντρώων κλπ.... Συγκεκριμένα:
Για την αριστερά, την άκρα αριστερά, τα προοδευτικά, την δεξιά, την άκρα δεξιά, τα κεντρώα, τα κέντρο-δεξιά, τα κέντρο-αριστερά,τα πράσινα και εσχάτως για συνιστώσες και δεν ξέρω τι άλλο ακούμε και θα ακούσουμε... Βλέπεις η γλώσσα μας έχει απεριόριστες δυνατότητες, στο να γεννάει νέες λέξεις...
Οι δε χαρακτηρισμοί των μεν προς τους δε, αλλά και εντός (του ιδίου χώρου), πολλές φορές εμφανίζονται ανεπίτρεπτοι  στις μεταξύ των αντιπαραθέσεις, ξεφεύγοντας πολλές φορές  από το "κόσμιο" των συζητήσεων. 
  
  Η κομματική παρουσίαση , θα λέγαμε ότι αγγίζει τα όρια του χαρακτηρισμού... "βαβέλ"... καθόσον "ελαφρά τη καρδία" μετακινούνται από τον ένα χώρο στον άλλο, αλλάζοντας "γλώσσα" και πιστεύω.

   Όλα αυτά τα παραπάνω και οι παραπάνω, όπως και οι νέες πολιτικές, που εκάστοτε μας παρουσιάζουν, έχουν βάλλει το "χεράκι" τους, άλλος πολύ και άλλος λίγο , για να φτάσουμε... εδώ που φτάσαμε. 
  
  Βρισκόμαστε λοιπόν  στις αρχές του 21ου αιώνα και η Ελλάδα τσαλακωμένη , φτωχοποιημένη οικονομικά και με αμφίβολες προοπτικές, φυτοζωεί και θυμίζει, άλλες παλαιές θλιβερές καταστάσεις... κατοχικές και μεταπολεμικές παρουσίες της. ΕΥΓΕ... στους συντελεστές αυτού του μεγαλειώδους και υπέρλαμπρου κατορθώματος...
  
  Αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο "κατηγορώ" , απ' όλους μας, για την κοροϊδία αλλά και την εφευρετικότητα προσαρμογής και εναλλαγής των εκάστοτε παρουσιάσεων του πολιτικού γίγνεσθαι, διαχρονικά, από τους... λεβέντες... πολιτικούς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: