ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ε ρε και νάχαμε...


Χρονογραφώντας μεταξύ σοβαρού και αστείου, θα αναφερθώ στο τραγούδι του Φίλιππα Νικολάου, με μια μικρή παράφραση.
                    << ... ε ρε και νάχαμε 
                             το χρήμα λέει νάχαμε 
                             και την τρόϊκα ...........(μιζέρια)
                             να δεις που θα την γράφαμε...>>
Δυστυχώς όμως, την τρόϊκα νυν κουαρτέτο δεν μπορούμε να τους...  γράψουμε... και αυτό είναι ολοφάνερο, εδώ και 7 χρόνια περίπου.
Οι "αγαπητοί και φιλεύσπλαχνοι" δανειστές έχουν δέσει τον γαϊδαρό τους για τα καλά, έχουν στείλει τα πειθήνια όργανά τους  εκπροσώπους τους με σαφείς εντολές, απ' ότι καταφαίνεται, χωρίς έλεος πατήστε τους, φτωχοποιείσατέ τους , εκμηδενίστε τους, εμείς ξέρουμε για τα περαιτέρω. Ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδας θα έρθει στα χέρια μας σαν "ώριμο σύκο" και μάλιστα με ευτελή τιμή...
Α  ρε  Φίλιππα... μακάρι να είχαμε αυτή την δυνατότητα να τους  γράψουμε... που πολύ ωραία έχεις ταιριάξει τον στίχο σου... αλλά με την μιζέρια...
 Ας δούμε όμως τι λέει ένας Γερμανός...

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη...προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου. 

Αποσπάσματα από αναρτηση στο διαδίκτυο, που αναφέρονται στην Ελλάδα.


Η Ελλάδα αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.


Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: