ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STOXASTIS1963

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

...Τα Ομόλογα...Ιδιωτών...



        Το πολύ διαφημιζόμενο PSI "κούρεμα" ομολόγων επέφερε σοβαρά προβλήματα για τους ιδιώτες κατόχους , οι οποίοι πρέπει να τύχουν κάποιου ιδιαίτερου χειρισμού , αν και όπως φαίνεται είναι αργά ... Την όποια διευθέτηση , που έπρεπε να είχαν προβλέψει , αυτοί που ασχολήθηκαν με το όλο θέμα , πρέπει να την ψάξουν σύντομα και προ των επικείμενων εκλογών .

         Υπάρχει άμεση σχέση με την αξιοπιστία των κυβερνώντων , η οποία  δημιουργήθηκε και θα  αιωρείται ως κόλαφος για τις επόμενες κυβερνήσεις , αφού κλονίζεται άμεσα η εμπιστοσύνη των μελλοντικών κατόχων ομολόγων .

        Τα ομόλογα δεν εκδίδονται άπαξ και δεν έπεται ,  ότι δεν θα  εκδοθούν ξανά , αλλά θα ακολουθήσουν πολλά επόμενα στο εγγύς και απώτερο μέλλον , οπότε η φερεγγυότητα και η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι το κυρίαρχο οπωσδήποτε στοιχείο .

      Το άκρως σοβαρό "εργαλείο" στην διάθεση μιας κρατικής οικονομίας ,  που λέγεται ομόλογο , θα αντιμετωπίζεται  με μεγίστη αδιαφορία και η αμφισβήτησή του θα είναι δεδομένη και διαρκής ,  τουλάχιστον για τους ιδιώτες μικρούς καταθέτες  και λέμε για τους μικρούς γιατί οι τράπεζες και οι λοιποί μεγάλοι διαθέτουν τους ανάλογους  μηχανισμούς ,  ώστε να διασφαλίζονται .

        Ο ιδιαίτερος χειρισμόςπου προαναφέρθηκε , δεν μπορεί να είναι όμορος με την δήλωση του κ. Αντιπροέδρου και Υπουργού οικονομικών όπως γράφτηκε στο (twiter Mega Gegonota) <<...αφελής η σκέψη ότι οι ομολογιούχοι των 7δις που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα θα πληρωθούν στο άρτιο ...>> Η δήλωση αυτή υπονομεύει τον " θεσμό " των ομολόγων και προκειμένου για ιδιώτες , που προφανώς συγκαταλέγονται στα 7 δις , θα μπορούσε να είχε μία ήπια μορφή εκφοράς λόγου

     Η αξιοπιστία της κυβέρνησης πλήττεται άμεσα και προκειμένου να αποφευχθεί η αναξιοπιστία αυτή , αφού δεν υπήρξε η πρόνοια για όλες τις επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν  του "κουρέματος"θα πρέπει ,  έστω και εκ των υστέρων , να ληφθούν αποφάσεις αναφερόμενες στους κατόχους μικρούς επενδυτές και σε αυτούς , που υποχρεώθηκαν κατά κάποιο τρόπο να τα προμηθευθούν . Οι αποφάσεις όμως αυτές δεν πρέπει να δημιουργούν την αιτία και αφορμή για προσφυγές των υπολοίπων , ήδη ακούγεται κάτι σχετικό στην Γερμάνια από ιδιώτες κατοχής ομολόγων .

     Η ρύθμιση του υπόψη θέματος θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Πολιτείας ,  που τις μέρες αυτές επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: